23948sdkhjf

Fejlslagne broprojekter koster på bundlinjen

Arkil satte omsætningsrekord, men tre sjællandske broprojekter betyder, at indtjeningen er gået den anden vej.
Med en vækst på knap 17 procent overgik Arkil i 2015 sine egne forventninger til omsætningen, men på grund af nedskrivninger og hensættelser er driftsresultatet samtidig gået tilbage med mere end 40 procent.

Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport fra Arkil Holding A/S.

- Før nedskrivning på tre konkrete broprojekter på Sjælland, som blev vundet i perioden 2013-2014, ville det primære driftsresultat være knap 110 millioner kroner, hvilket viser potentialet til fremtiden. Nedskrivningerne understreger dog, at risiko- og projektstyringen har været utilstrækkelig på disse projekter, hvilket har givet anledning til en række justeringer og tilpasninger af koncernens arbejdsrutiner og struktur på denne type opgaver, siger administrerende direktør, Jesper Arkil, i en kommentar til regnskabet.

I 2016 forventer han, at Arkil realiserer en omsætning i niveauet 3.400 millioner kroner og et resultat før skat i niveauet 70-100 millioner kroner. Det sker ikke mindst i forventning om en pæn aktivitet inden for det offentlige byggeri, såvel i Danmark som i udlandet.

Der forventes en vis opbremsning og deraf følgende intensiveret konkurrence om de tilbageværende større jord-/betonprojekter fra statslig side, som dog opvejes af investeringer fra kommunal og til dels privat side; områder som Arkil føler sig særligt godt positioneret til at udnytte potentialet i.

- Vi konstaterer, at vore kunder har stigende interesse i længerevarende samarbejder med entreprenører, som kan levere hele paletten af ydelser, formår at rådgive om de rigtige løsninger og kan bidrage til teknisk innovation og økonomiske besparelser, siger Jesper Arkil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219