23948sdkhjf

Frit spil for sort arbejde

Ingen danskere er i de seneste 45 år blevet dømt for at få udført sort arbejde
For nogle danskere er det muligvis frygten for at blive straffet, der gør, at de tøver med at få bygget carporten eller klaret rengøringen sort. Men de kan tage den helt med ro. Et svar fra skatteminister Karsten Lauritzen til Folketingets skatteudvalg viser, at der endnu ikke nogen, der er blevet dømt de sidste 45 år.

”Det er en hån mod de mange ærlige erhvervsdrivende, der ikke kunne finde på at snyde skattefar, at forbrugerne tilsyneladende har frit spil. Det kan vi også mærke i bygge- og anlægsbranchen, hvor vi desværre ser flere eksempler på, at kunder efterspørger at få klaret opgaverne sort”, siger Morten Kamp Thomsen, der er erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri, og forklarer videre:

”Samtidig er det fuldstændig urimeligt, at myndighederne ikke har de nødvendige værktøjer til at dæmme op for et lyssky forretningsområde, der koster statskassen op mod fem milliarder kroner i indtægter”.

Dansk Byggeri mener, at lovgivningen skal strammes op, så det bliver sværere at slippe afsted med at få udført sort arbejde, og foreslår derfor:

• I dag skal private køb af varer og tjenesteydelser på over 10.000 ske digitalt, så der findes et digitalt revisionsspor. Det loft skal sænkes til 3.000 kr.
• Kommunerne skal indberette til SKAT, når der er givet tilladelse til en byggesag. Derved får SKAT større viden om, hvor der foregår byggeprojekter, og de får nemmere ved at planlægge kontrolindsatsen. En bagatelgrænse skal dog indsættes. Enten på kvadratmeter eller beløb.
• Boligjobordningen ikke bare skal tilbage i det gamle format, men udvides yderligere. Derved bliver det mindre attraktivt at få udført sort arbejde.

”Og så vil det være sund fornuft, hvis SKAT igen får muligheden for at gå ind på folks grund, hvis der er noget synligt i gang, hvilket den nuværende regering desværre afskaffede. Især da det har vist sig, at SKAT kun fik én klage over den praksis”, siger Morten Kamp Thomsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078