23948sdkhjf

Pengestrømmen vendt hos Tscherning

Nedrivnings- og entreprenørfirmaet Tscherning tjener igen penge efter en brat nedtur med underskud forrige år. Et overraskende dyrt opkøb var den primære årsag til nedgangen
Det går atter den rigtige vej for firmaet Tscherning, hvis holdingselskab Tscherning Holding A/S netop har aflagt regnskab. Forrige års underskud på minus 4,4 mio. kroner er i seneste regnskab vendt til et plus på 4,7 mio. kroner. Bruttofortjenesten ligger på 135 mio. kroner mod 117 mio. kroner året før. Resultatet af den primære drift er på 7 mio. kroner mod -5,1 mio. kroner forrige år. Soliditetsgraden er dermed også steget fra 16 til 20 procent.

Selskabet oplyser ikke omsætning, men den ligger skønsmæssigt et sted mellem en kvart og en halv milliard kroner.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

”Det ser rigtigt fornuftigt ud. Vi har en ordrebeholdning på 260 mio. kroner, som rækker to-tre år ud i fremtiden, og det er superkonservativt vurderede og solide projekter, som vi tror på”, siger adm. direktør i koncernen, Søren Refsgaard, til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han ønsker ikke at gå i detaljer med hensyn til de åbenlyse problemer der har været i forbindelse med overtagelsen af konkurrenten og kollegaen Brandis A/S, men erkender, at der har været tabsgivende projekter i forløbet, hvilket også fremgår af regnskabets ledelsesberetning. Det samme gælder hovedaktionæren Søren Tscherning, der heller ikke ønsker at bære ved til bålet. Et faktum er dog, at overtagelsen af Brandis er endt i en ”uenighed”.

[b
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172