23948sdkhjf

Hver anden leder er på udkig efter nyt job

Lederne er blevet mere risikovillige, viser ny undersøgelse.
Over halvdelen af lederne på de danske virksomheder er på udkig efter et nyt job.

Det viser en ny og endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne baseret på svar fra 2.064 ledere, fortæller organisationen.

Ifølge undersøgelsen, som er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, er hver syvende leder, 14 procent, aktivt jobsøgende, mens 43 procent af lederne overvejer at skifte job.

Det betyder, at 57 procent af lederne i et eller andet omfang har planer om at skifte det nuværende job ud med et nyt. 43 procent af de adspurgte ønsker ikke at skifte job i øjeblikket.

Tallene er på niveau med tilsvarende undersøgelser fra Lederne fra 2014 og 2015. Sammenligner man derimod med 2012 og 2013, er der sket en markant stigning i andelen af ledere med planer og ambitioner om at komme videre i karrieren. I 2012 var det således kun 41 procent, som enten var aktivt jobsøgende eller overvejede et jobskifte.

"Den tid, hvor der hver fredag blev fejret 25 eller 40 års jubilæer i kantinerne på de danske virksomheder, er forbi. Konjunkturerne har gjort, at lederne er blevet meget mere mobile. Der er stadig flere jobmuligheder for lederne – og så har konjunkturer også ført til at, at lederne er blevet mere risikovillige, end de var for fire-fem år siden, hvor man stadig mærkede efterveerne af den økonomiske krise. Risikovilligheden knytter sig til privatøkonomien, men også til modet og lysten til at skifte job", siger ledelsesrådgiver hos Lederne Flemming Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09