23948sdkhjf

MgO-plader dyr fornøjelse for DOKK1

Kommunen har rejst krav over for totalrådgiver Schmidt Hammer Lassen Architects og entreprenøren NCC
I det næsten to mia. kroner dyre – og kun et år gamle – Dokk1-byggeri i Aarhus er der brugt MgO-vindspærreplader.

Men ifølge en rapport lavet for Byggeskadefonden er pladerne uegnede til anvendelse som vindspærre i det danske klima; de har vist sig med stor hast at suge fugt med risiko for at danne rust og råd.

Den skæbne kommer de 6.400 kvm MgO-plader bag aluminiumspladerne på Dokk1 også til at lide.

Stadsdirektør Niels Højberg, Borgmesterens Afdeling i Aarhus Kommune, bekræfter overfor Licitationen - Byggeriets Dagblad, at problemet er meget omfattende.«

Samtlige MgO-plader skal udskiftes som følge af fugtskader og potentiel svampevækst, fortæller et notat, som byrådet fik kort før sommerferien.

Derfor ser stadsdirektøren meget frem til slutningen af denne uge, når der er deadline for de virksomheder, der byder ind på opgaven.

Han er ærgerlig over skaderne og konstaterer, at det er svært at vurdere, hvad udbedringerne vil koste.

»At det er en stor udgift, er der ingen tvivl om. Det er noget rigtig bras og vi har forfærdelig travlt. Aarhus skal jo være europæisk kulturhovedstad næste år, så vi har også rigtig travlt« siger stadsdirektøren til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han mener imidlertid, at kommunen har gjort, hvad den kunne for at hindre skaderne i at udvikle sig blandt andet ved at få lavet undersøgelser.

”Der er flere uvildige, som har givet deres bud på, hvad det vil koste, men den præcise ansvarsfordeling er kompleks”, siger han.

Kommunen har rejst krav over for totalrådgiver Schmidt Hammer Lassen Architects og entreprenøren NCC.

Læs hele artiklen på Licitationen.dk (kræver abonnement)

Læs mere om: MGO
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078