23948sdkhjf

S vil skærpe skattekontrol med små virksomheder

Partiet frygter svindel i IVS-selskaber og vil have skærpet opsyn med negativ moms og nystiftede virksomheder.
Socialdemokratiet vil i et nyt skatteudspil sætte hårdt ind med øget kontrol af især de mindre virksomheders skattebetaling.

Der er i dag en samlet skatterestance på 26,6 mia. kr. for virksomheder, og kun 3 pct. af virksomhederne kontrolleres af SKAT.

S ønsker en helt ny tilgang. Det skal være lettere for virksomhederne at efterleve regler, men samtidig skal kontroltrykket øget.

Desuden noterer Socialdemokraterne i det omfattende udspil, at der etableres mange nye selskaber – især iværksætter-selskaber IVS, hvor der kun kræves en krone i selskabskapital. S frygter, at der svindles i denne selskabsform.

Konkret foreslås det, at operette et regionalt skattecenter med særlig fokus på bedre virksomhedslukning.

Blandt de øvrige forslag er:

• Flere medarbejdere til virksomhedskontrol
• Antallet af virksomhedsbesøg fra SKAT med kontrol af moms skal øges.
• Udbetalingskontrollen med negativ moms skal øges.
• Skærpet fokus på nystiftede virksomheder
• En skærpelse ar revisionspligten for mindre virksomheder skal undersøges og overvejes.

Samtidig er der en række forslag om, hvordan der kan skabes regelforenklinger, så det bliver lettere for virksomheder at forstå og indberette moms og skat.

Desuden skal der oprettes en enhed i SKAT, der skal stå til rådighed for udenlandske virksomheder, der vil etablere sig i Danmark, så skattespørgsmål ikke står i vejen for etableringen.

Alt i alt indebærer Socialdemokraternes skatteplan, at der ansættes 1.000 nye medarbejdere i en række nye centre. Finansiering skal ske ved at øge inddrivelsen af skatter.

Regeringspartiet Venstre har udtalt sig positivt om Socialdemokraternes udspil, der også roses af FSR – Danske Revisorer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141