23948sdkhjf

Fejlslagen entreprise vælter østjysk smedevirksomhed

35 medarbejdere har mistet jobbet, efter at RS Industri er blevet erklæret konkurs.

Østjyske RS Industri kunne ellers se tilbage på sorte tal på bundlinjen, siden selskabet blev stiftet i 2010.

Men nu er korthuset imidlertid væltet, og virksomheden blev begæret konkurs den 23. maj, og efterfølgende, den 24. maj, har Skifteretten i Århus afsagt konkursdekret.

- Baggrunden er, at man specielt har haft en større entreprise, der har givet større tab, og det har gjort fra ledelsens side, at man ikke kunne fortsætte, fortæller advokat Flemming Bastholm fra advokatselskabet Delacour, der er kurator i konkursboet.

- Man kan sige, at de måske er gået lidt uden for deres core område, tilføjer han.

Omkring 35 medarbejdere er berørt af konkursen, men måske kan nogen af arbejdspladserne reddes, siger Flemming Bastholm.

- Der er henvendelser på det, og der er forhandlinger i gang, og det håber jeg kan føre til, at dele af det kan videreføres med nye ejere, forklarer han.

Flemming Bastholm forventer at have en afklaring i løbet af denne uge.

RS Industris senest offentliggjorte regnskab er fra 2015, og her havde man en bruttofortjeneste på 8,5 mio. kr. og et overskud før skat på 0,1 mio. kr. Egenkapitalen var ved regnskabsårets udgang på 0,7 mio. kr.

Virksomheden var specialiseret i procesanlæg og trykbeholdere, men arbejdede også med mere traditionelle smedeopgaver som bygningsstål og inventar.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094