23948sdkhjf

Rådgivere vil ikke sidde alene med MgO-abe

Arkitekter og ingeniører strammer kravene, når mestre og entreprenører fremover foreslår materialeændringer
Rådgivere og arkitekter vil stramme op på processerne og være mere kritiske, når entreprenørerne for fremtiden foreslår projektændringer. Det er konsekvensen af den første domsafsigelse i den spektakulære skandale om de fugtsugende MgO-vindspærrepladerne.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Danske Ark, arkitektvirksomhedernes brancheorganisation, opfordrer alle 650 medlemmer til større forsigtighed med at godkende entreprenørens ændringsforslag og mere samspil med bygherren.

Også Henrik Garver, adm. direktør i Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI), opfordrer til større forsigtighed, og han forudser endnu mere kompleksitet i projektændringerne fremover på baggrund af erfaringer fra MgO-skandalen. Kompleksitet som i yderste konsekvens kan betyde dyrere byggerier og længere byggetid. For hvis rådgiverne bliver mere konservative i materialevalget, vil det potentielt betyde et fravalg af nye billigere og mere effektive materialer, hvis ikke rådgiverne kan stå inde for kvaliteten.

- Den her sag sætter jo fokus på, at det ikke er ansvarsfrit at lytte til forslag om ændringer. Det kan forhåbentlig være med til at give bedre skikke, så man kan undgå hovsa-løsninger, men måske kommer du til at se mere tidskrævende og dyrere projektændringer, men det kan jo samtidig også give en bedre værdi, siger Henrik Garver, til Licitationen-Byggeriets Dagblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08