23948sdkhjf

Unge håndværkere i kamp i Abu Dhabi

Om få uger mødes 1.262 unge, talentfulde håndværkere fra 56 nationer for at kæmpe om verdensmesterskaberne i 49 forskellige fag
Skills
SkillsDenmark er en nonprofit-organisation støttet af Undervisningsministeriet, arbejdsmarkedets parter, faglige udvalg, erhvervsskoler, fonde og virksomheder.

De 15 landsholdsdeltagere repræsenterer hele landet bortset fra Bornholm.

Hovedparten af dem træner nu på fuld tid frem til afrejsen til Abu Dhabi.

Til VM må deltagerne højst være fyldt 22 år.

14. oktober begynder WorldSkills i Abu Dhabi - det største af de syv emirater, der udgør de Forenede Arabiske Emirater - og Danmark møder med et landshold på 15.

I lyset af de mange rapporter om alvorlig mangel på faglærte på det danske arbejdsmarked har SkillsDenmark valgt at kalde de 15 unge for "Danmarks vigtigste landshold".

- Når man siger landshold, tænker de fleste på sport, og alle landshold er vigtige, for de samler nationen og underholder os, siger SkillsDenmarks formand Jesper Juul Sørensen.

Medaljer til Danmark
- Vores formål er at skabe fokus på erhvervsuddannelserne gennem konkurrencer som DM i Skills og WorldSkills. Det er underholdende, men det er ikke for sjov. Der er brug for det. Den seneste uge har vi igen set dystre forudsigelser af den mangel på faglærte, der i de kommende år vil true vækst og udvikling i dansk håndværk og industri. I de mest alvorlige scenarier mangler vi 60.000 - 70.000 faglærte i 2025. Det er derfor, vi tillader os at kalde vores unge WorldSkills-deltagere for Danmarks vigtigste landshold, siger Jesper Juul Sørensen.

Der er WorldSkills hvert andet år, og SkillsDenmark har deltaget med landshold siden 1999.

Især i de senere år har der været medaljer med hjem - i London i 2011 fik vi to verdensmestre - og i Sao Paulo i 2015 blev det til en sølv- og to bronzemedaljer, mens seks af de øvrige landsholdsdeltagere kom hjem med "Medaillons of Excellence" som gives, når der er opnået mere end 500 af 600 mulige point.
Kaptain

Så mange dyster
Her er deltagerantallet (antal nationer) i de fag, hvor det danske landshold er med:
Autolakerer: 26
Bager: 16
Bygningsmaler: 30
Bygningssnedker: 26
Flisemurer: 26
Industritekniker: 22
Karrosseritekniker: 23
Kok: 42
Konditor: 28
Landbrugsmaskinmekaniker: 16
Murer: 30
Møbelsnedker: 29
Personvognsmekaniker: 37
Tjener: 37
Tømrer: 20
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157