23948sdkhjf

Vej smelter i varmen

Asfalten på Skansevej i Hundested er smeltet
- En tjæresump med småsten smidt udover. Det er helt vanvittigt.

Sådan lyder det fra Hundested-borgeren Jacob Hjelmer om Skansevej i Hundested

I den lukkede Facebookgruppe ’3390 Hundested’ har han lagt billeder op af vejen med en advarsel til sine medborgere.

Her tilkendegiver andre også, at de oplever, at vejen er til stor gene, og den er usikker at færdes på, efter at den i løbet af de seneste mange varme dage er blevet omdannet til en tyktflydende, sort tjærepøl.

- Skansevej er farlig at køre på, når det er så varmt. Bilister er set skride ud, da det er glat at køre i, og cyklister er tvunget til at køre uden om chikanen på grund af de løse sten, som er blevet lagt ud for at blive kørt ned i asfaltbelægningen. Mine børn, der cykler ad den vej til skole, må køre ude i midterrabatten, siger Jacob Hjelmer til TV 2 Lorry.

Skansevej, der fører ned til stranden, og blandt andet er en del af den flittigt benyttede nordkyst-cykelrute og hjemsted for polarforskeren Knud Rasmussens hus, bliver dagligt brugt af mange trafikanter.

Lis Norborg, der har boet mange år i Hundested, kørte søndag på Skansevej med sin mand, og hun beretter også om en tyktflydende sort masse på vejen.

- Det var ikke andet end flydende asfalt. De lavede vejen sidste år, og dengang undrede vi os over den belægning, der blev lagt på, og nu er den så blevet farlig at køre på her i de varme dage. Vi måtte køre meget forsigtigt over de løse sten, som ligger oven på asfalten, men det sorte stads sidder jo fast på dækkene, så der er sorte striber hele vejen ned gennem byen, fortæller hun.

- Det her har jeg godt nok ikke set før – det er jo helt ekstremt, at vejen kan smelte på den måde, siger Lis Norborg.

Halsnæs’ borgmester Steffen Jensen, (S), hørte om problemet søndag, da han blev tagget i et Facebook-opslag i en lokal Hundested-gruppe. Og i dag mandag har han så holdt møde med entreprenøren, der anlagde asfalten sidste efterår.

- Det er ikke så heldigt, hvad der sker på Skansevej. Det største problem er ved chikanerne, fordi vejen udsættes for størst belastning her. Men jeg kan forsikre borgerne om, at vi rykker ud allerede i dag for at udbedre situationen, siger Steffen Jensen til TV 2 Lorry.

Den nye belægning blev lagt i september 2017, og det viser sig nu, at det ikke var varmt nok dengang til, at skærverne kunne sætte sig fast i belægningen, fortæller borgmesteren.

- Så i dag får vi kørt flere skærver ned i belægningen, og det forventer vi hjælper rigtig meget, siger han.

I løbet af sommeren vil der desuden blive tilføjet skærver, indtil det får sat sig ordentligt i den såkaldte OB-belægning, som er lagt ud på hele Skansevej. OB er en forkortelse for overfladebehandling, som er en forsegling af den eksisterende vejbelægning.

Steffen Jensen er dog ikke i tvivl om, at man har i efteråret – før han selv blev valgt til borgmester - har prøvet at lave vejen ud fra den bedste faglige viden.

- Jeg forstår godt borgernes utilfredshed, for det ser jo ikke så godt ud på Skansevej lige nu, som ikke rigtig kan bruges. Den her belægning er ellers normalt brugt på vejene, men det var som sagt ikke varmt nok i september sidste år, da man lavede det. Man regnede ikke med at få problemer. Set i bakspejlet er det ikke så heldigt og drønærgerligt, for det er jo også en ekstra udgift til kommunekassen, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095