23948sdkhjf

Isenkræmmer med et glimt i øjet

Han er rap i replikken og mestrer den særlige håndværker-jargon
Det er egentlig høfeber, der er årsagen til at Peter Nielsen blev isenkræmmer og netop har kunnet fejre sit 40 års jubilæum hos Carl Ras.
- Jeg var i lære som bager, men kunne ikke ”tåle mosten i bageriet” på grund af høfeber, fortæller 57-årige Peter Nielsen, der som 17-årig måtte opgive at blive bager og i stedet i januar 1979 i startede som arbejdsdreng hos Carl Ras i Brønshøj.

- Her blev jeg hver morgen sat til at håndskovle pladsen foran butikken for sne. Jeg skovlede hver dag i en uge og jeg frøs forfærdeligt og måtte sygemeldes med forkølelse ugen efter. Jeg kom jo lige fra det varme bageri, griner Peter Nielsen. I Brønshøj arbejdede han blandt andet tæt sammen med Carl Rasmussens søn Cai og efter en kort periode som arbejdsdreng kom han i lære som isenkræmmer i netop Brønshøj-butikken.
- Her lagerforvalter Aagaard satte mig op på varmeapparatet, så jeg kunne tø op, husker Peter Nielsen, som i sin tid i virksomheden har arbejdet for både stifteren Carl, dennes søn Cai og nu hans søn Gorm.
- Så populært sagt er jeg ved at slide tredje generation af Rasmussen-familien op, siger Peter Nielsen med et glimt i øjet.

Rap i replikken
Netop det med glimtet i øjet er noget man straks lægger mærke til. Peter Nielsen er rap i replikken og mestrer den der særlige håndværker-jargon som går lige til stregen og som oser af højt humør.
Det er da også mødet med kunderne i det daglige, der er hans allervigtigste drivkraft.

- Jeg elsker simpelthen mit arbejde ved kassen og mellem reolerne i butikken sammen med håndværkerne. Der er ikke én eneste dag i de 40 år jeg nu har været hos Carl Ras, hvor jeg har været ked af at gå på arbejde. Jeg møder ind hver dag kl. 05:30, så vi er klar til at åbne butikken klokken 06:00. Det holde jeg meget af og man kan jo sige, at jeg dermed er kommet på rette hylde, smiler Peter Nielsen, som for længst har skiftet butikken i Brønshøj ud med Carl Ras-butikken i Herlev. Her var han også butikschef over en periode på 10-11 år.

- Det var også nogle fantastisk år, men jeg savnede faktisk arbejdet ved kassen og mellem reolerne, siger han og tilføjer, at han gennem årene tillige har haft flere forskellige spændende ansvarsområder.
- Carl Ras har altid været en god og veldrevet virksomhed. De tre generationer har haft hver deres måde at gøre tingene på. Men fælles for dem alle er en dyb respekt for både medarbejdere og kunder. Derfor er det vel ingen kunst at have været her i 40 år.
Jeg har altid haft det sådan, at hvis man ikke er tilfreds med det arbejde man har, så må man jo finde et andet i stedet for at gå og brokke sig og være ked af det, siger Peter Nielsen.

Har alle fingrene
Både kunder, produktudvalg og forretningsgange har ændret sig gennem de seneste 40 år og spørger man Peter Nielsen, så er der især to ting som gør sig gældende i forhold til kunderne:
- De lugter ikke af øl og de fleste har alle deres fingre! Tidligere kunne håndværkerne godt få en øl til frokost og ofte manglede de også et par fingre. Nu kører de alle sammen bil og har stor fokus på sikkerhed. Og heldigvis for det, siger Peter Nielsen.

Han er godt hjemme i de mere end 30.000 forskellige produkter i butikken og han er mere end glad for den digitale udvikling, som har gjort det lettere og langt mere overskueligt og effektivt for både ham og kunderne at handle sammen.
- Jeg plejer at sige, at jeg kan huske alle 30.000 numre, men at jeg ikke er helt så skrap til at huske hvilket nummer, der hører til hvilket produkt, grine Peter Nielsen.

Tager 10 år mere
Med op i mod 500 kunder i butikken i Herlev hver dag er Peter Nielsen et kendt ansigt. Og han bliver ofte genkendt og hilst på i sin fritid, som ofte bliver brugt på motorcyklen – en Harley Davidson – og i fitnesscentret sammen med hustruen gennem 39 år. Hustruen kan i øvrigt senere på året også fejre 40 år jubilæum - ikke hos Carl Ras, men i SKAT.

Både datteren og sønnen har eller har haft i øvrigt tilknytning til Carl Ras. Datteren har som yngre haft et efter-skole-job og sønnen har ligesom sin far været arbejdsdreng og er nu chef for Carl Ras-butikken på Østerbro.
Og Peter Nielsen. Ja, han regner da med at tager 10 år mere. I højt humør og med et glimt i øjet.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125