23948sdkhjf

90-års fødselsdag fejres med tocifret vækst

Danmark største producent af lim, spartel og fugemasse, Dana Lim, har i år kunnet fejre 90-års jubilæum, og det er ikke det eneste, man har at glæde sig over hos virksomheden i Køge.

Læs også: Ny fabriksdirektør: Vi har fortsat masser af aktivitet

Her er omsætning i løbet af det seneste regnskabsår vokset med 10 pct. til knap 414 mio. kr., mens resultatet er vokset fra godt 8 mio. kr og nærmer sig 12 mio.

- Årets resultat må siges at være meget tilfredsstillende. Vi oplever fortsat stor aktivitet, og de flotte resultater drives i høj grad frem af, at det er lykkedes os gennem mange år at tiltrække, fastholde og udvikle de bedste kompetencer, viden og knowhow i organisationen, siger adm. direktør Lars Christensen i en pressemeddelelse.

Goddag og farvel
Hos Dana Lim har man oplevet et år med fortsat høj aktivitet på markedet for både nybyggeri og renovering, og ifølge årsrapporten har høj aktivitet på det nordiske marked medvirket til et øget salg.

Et andet bidrag kommer fra de markedsandele der er vundet i både Danmark, Sverige og ikke mindst i Norge, hvor Dana Lim i starten af året sikrede sig adgang til hele landet med opkøbet af Fugger.

Læs også: Fremskudt Dana Lim Pris sætter skub i dansk corona-forskning

I årsrapporten kan man læse, at året desuden har budt på et par farveller, da man har valgt at afvikle datterselskaberne i Kina og Ungarn. Dermed tæller limproducentens datterselskaber et i Sverige, to i Norge samt et i Litauen.

Bredt funderet optimisme
Det lader altså til, at et sats på det nordiske marked har givet gevinst, men hvor Dana Lim nærmere bestemt henter sine millioner, vil ledelsen ikke ud med.

- Det er valgt at udelade en segmentopdeling af nettoomsætningen, idet det vurderes at kunne medføre en betydelig konkurrencemæssig skade at give disse oplysninger, blandt andet fordi ingen af virksomhedens konkurrenter giver tilsvarende oplysninger, står der i limkæmpens ledelsesberetning.

Under punktet “Driftsmæssige risici” kan man dog læse at “Intet enkeltstående marked eller enkelte kunder har derfor afgørende betydning for virksomhedens indtjeningsevne,” så der tegner sig et billede af en bredt funderet indtjening.

Læs også: Rekordstor Dana Lim Pris deles af to

Trods allestedsnærværende rygter om forestående krise i byggeriet er optimismen da heller ikke sådan at gøre kål på i Køge.

- Det forventes, at fortsat høj aktivitet på vore markeder, sammen med stigende markedsandele, vil medføre fortsat vækst i koncernens salg i 2019/20. Der forventes tilsvarende et tilfredsstillende resultat, slår en optimistisk ledelse fast i årsrapporten. 

Dana Lim A/S
mio. kr. 2018/19 2017/18
Nettoomsætning 413,9  376,6
Bruttoresultat 111,1 103,5
Resultat før skat 14,8 11,3
Årets resultat 11,7 8,1
Balancesum 284,3 247,2
Egenkapital 78,6 67,1
Gns. antal ansatte 162 158
Regnskabsåret blev afsluttet 31. august 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125