23948sdkhjf

Bestikkelse: Maskinimportør på vej i retten

Indehaver og direktør i S.D. Kjærsgaard A/S er tiltalt for bestikkelse af en embedsmand i Aarhus

Palle Kjærsgaard, der driver maskinimportvirksomheden S.D. Kjærsgaard i det nordjyske, er formelt blevet tiltalt i sagen om bestikkelse af en embedsmand i Aarhus Kommune.

Af anklageskriftet fremgår det, at firmaet over en årrække har betalt et sponsorbeløb til en badmintonklub i Aalborg, som den pågældende embedsmand sad i bestyrelsen for, og sad i sponsorudvalget, samt at have inviteret og betalt for en række arrangementer, som firmaet arrangerer for deres kunder.

Tiltalepunkter mod Claus Pedersen

Claus Pedersen er tiltalt for modtagelse af bestikkelse (straffelovens prg. 144) ved uberettiget at have modtaget, fordret eller ladet sig tilsige gaver eller anden fordel fra S. D. Kjærsgaard A/S ved at:

Sørge for, at S. D. Kjærsgaard i perioden fra 2010 til 2016 betalte sponsorater på i alt 217.500 kr. til badmintonklubben Triton i Aalborg, hvor Claus Pedersen var bestyrelsesmedlem og medlem af sponsorudvalget

I marts 2012 som gave at modtage to billetter til en koncert med Sanne Salomonsen i AKKC

I maj 2013 at modtage en gave fra S. D. Kjærsgaard i form af en invitation til en middag på restaurant Weber til ham og hans hustru med efterfølgende koncert med Eros Ramazotti i AKKC

Sommeren 2013 at modtage en gave fra S. D. Kjærsgaard i form af en invitation til sammen med sin hustru at deltage i Nibe Festival samme år med fri adgang til bar, frokost og aftenbuffet

Sommeren 2014 at modtage en lignende gave i forbindelse med det års Nibe Festival

Sommeren 2015 at modtage en lignende gave

I 2013 at have modtaget en gave fra et aarhusiansk firma i form af en invitation til at deltage i en golftur med fortæring og overnatning på Barsebäck Resort

Claus Pedersen er også tiltalt for mandatsvig (straffelovens prg. 280) for som forvaltningschef for kommunens regning at have indkøbt tøj og fodtøj til privat brug.
Kilde: Anklageskrift/Nordjyske

- Jeg er rigtig ærgerlig over, at Østjyllands Politi vælger at udsende en pressemeddelelse om tiltalen, uden at jeg er blevet orienteret om det, siger Palle Kjærsgaard til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Flerårigt sponsorat
Sponsoraftalen til badmintonklubben var, ifølge Stiftens oplysninger, på i alt 217.500 kroner. De kom fra maskinforretningen S.D. Kjærsgaard.

Den nordjyske maskinhandler var leverandør af traktorer og andre maskiner til Natur og Vejservice.

S.D. Kjærsgaard er også tiltalt for i fem tilfælde at give gaver i form af koncert- og festivalbilletter til den tiltalte fra Aarhus Kommune.

- Jeg blev meget forbavset, da anklageskriftet tikkede ind i min e-Boks dagen før nytårsaften. Vi vandt en ordre til Aarhus Kommune i 2010, fordi vi var billigst, og først senere blev vi sponsor i Triton. Jeg har ikke været skarp nok til at skelne mellem en offentlig og privat virksomhed, når det kommer til relationspleje, og det har ført til selvransagelse i virksomheden, siger Palle Kjærsgaard til avisen Nordjyske.

En træls sag
- Det er en rigtig træls sag, og jeg glæder mig rigtig meget til at få den afgjort, så vi har noget helt konkret at forholde os til, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Han ved endnu ikke, hvornår sagen kommer for retten, men det er noget han ser frem til.

Palle Kjærsgaard fortryder i dag, at han ikke har været skarpere på reglerne for offentligt ansatte.

- Spillereglerne er anderledes for folk, der er i det offentlige, og det burde jeg have været mere bevidst om, men det er ikke gjort anderledes end hvad vi har gjort med kunder i det private erhvervsliv, siger han til Licitationen.

Palle Kjærsgaard er formand for Brancheforeningen Maskinleverandørerne, og her har han meddelt bestyrelsen, at han ikke genopstiller, når foreningen i marts skal have generalforsamling.

Tiltalepunkter mod Palle Kjærsgaard

Palle Kjærsgaard er tiltalt for bestikkelse (straffelovens prg. 122)
ved som direktør i S. D. Kjærsgaard at have ydet, lovet eller tilbudt Claus Pedersen gaver (opremset i den anden faktaboks) for at påvirke ham til at skaffe S. D. Kjærsgaard ordrer og/eller gode
forretningsbetingelser.

S. D. Kjærsgaard A/S (som selskab) er tiltalt for at have ydet eller
lovet Claus Pedersen gaverne for at påvirke ham til at skaffe sel-
skabet ordrer og/eller gode forretningsbetingelser.
Kilde: Anklageskrift/Nordjyske

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.112