23948sdkhjf

Grøn omstilling: Ny frivillig bæredygtighedsklasse

En ny frivillig bæredygtighedsklasse skal give branchen et enkelt og lettilgængeligt grundlag at opføre bæredygtigt byggeri efter.

Det skriver Transport- og Boligministeriet i en pressemeddelelse fredag.

Den frivillige bæredygtighedsklasse består af ni bæredygtighedskrav, hvoraf to alene retter sig mod boliger. Bæredygtighedsklassen er et redskab, som alle bygherrer kan vælge at bruge, og den kan anvendes på alle bygningstyper. Klassen er beskrevet i en vejledning, som skal ses som det praktiske værktøj, der kan hjælpe den enkelte bygherre til et mere bæredygtigt byggeri.

- Jeg er glad for at kunne lancere den frivillige bærdygtighedsklasse, som skal være med til at fremme den grønne omstilling i byggeriet, siger boligminister Kaare Dybvad Bek i pressemeddelelsen.

Bæredygtighedsklassen har fokus på både de anvendte byggematerialer, processer ved opførelsen, vedligeholdelse, drift og indeklima.

I en toårig periode skal den frivillige bæredygtighedsklasse testes sammen med byggebranchen, og derfor inviteres alle bygherrer nu til at afprøve klassen på konkrete byggerier. De praktiske erfaringer fra testfasen vil skabe grundlag for at indføre brug af bæredygtighedsklassen som krav i bygningsreglementet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109