23948sdkhjf

Styrelse er piv-åben for svindel: Dansk Håndværk forventer, at minister griber ind

Ovenpå Mester Tidendes og søsterbladet Licitationen-Byggeriets Dagblads afsløringer af, at alle med NemId kan tilgå og ændre og dermed også svindle med virksomheders CVR-stamdata på virk.dk, hvis virksomhedsejeren ikke har oprette et password, får nu direktøren i abejdsgiverforeningen Dansk Håndværk til at efterlyse handling fra erhvervsminister Simon Kollerup.

- Det er helt uforståeligt, at et offentligt datasystem på den måde står piv-åbent for kriminelle - og endnu værre, at Erhvervsstyrelsen meddeler, at de ikke agter at gøre noget  ved problemet. Jeg går stærkt ud fra at erhvervsministeren straks griber ind og får ændret på de stærkt kritisable forhold. Men ind til da er det vigtigt, at virksomheder hurtigst muligt selv sikrer deres data ved at oprette en adgangskode, skriver direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen blandt andet til medlemmerne på arbejdsgiverforeningens hjemmeside

- Opfordringen gælder ikke alene foreningens omkring 1.000 medlemsvirksomheder indenfor håndværk og byggeri. Den gælder alle firmaer - for den voldsomme sikkerhedsbrist betyder, at kriminelle kan bruge de falske data til at snyde andre virksomheder. Svindlen rammer derfor ikke kun den virksomhed, der ændres - men også de firmaet, som de falske data bruges overfor, fremhæver Morten Frihagen..

 - Jeg må sige at jeg er dybt forundret over at man tilsyneladende ikke vil gøre noget, men lade det være op til hver enkelt at sikre sine data overfor kriminelle. Hvis noget tilsvarende havde været tilfældet med vores private CPR-numre havde politikere, ministrene og EU stået i kø med krav om at der øjeblikkeligt blev grebet ind. Erhvervslivet kan med rimelighed forlange, at deres data er sikret af dem, der opbevarer dem – og som endda med loven i hånden kan forlange at de oprettes, understreger Morten Frihagen.

Mester Tidende og Licitationen-Byggeriets Dagblad har henvendt sig til Erhvrevsministeriet for en udtalelse, men ministeriet henviser til Erhvervsstyrelsen, som opfordrer virksomhederne til at oprette et password.

 Virksomheder kan selv sikre deres data  via denne side hos Erhvervsstyrelsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079