23948sdkhjf

Kritik af vintertjenste-udbud: Træk det makværk tilbage

Vintertjenesten for de næste seks år er sendt i udbud, inden der er kommet en afklaring på arbejdstids- og køre/hviletidsreglerne

Vejdirektoratet har i går sendt de næste seks års vintertjeneste i udbud uden at vente på de nødvendige afklaringer om arbejdstidsreglerne. Det sendte chokbølger gennem vognmandsbranchen i går aftes.

- Man får det indtryk, at Vejdirektoratet forsøger at snige udbuddet ud i ly af påsken for at undgå opmærksomhed, udtaler ITD’s chefkonsulent Jens Hvid Bang.

Han opfordrer Vejdirektoratet til straks at trække "dette makværk af et udbud" tilbage.

Det skriver TransportMagasinet

Også DTL finder, at Vejdirektoratets handlemåde er dybt kritisabelt.

- Der mangler stadig en troværdig afklaring på spørgsmålet om arbejdstid og beredskabstillæg, siger DTL’s underdirektør Ove Holm.

- Vejdirektoratet vurderer åbenbart, at en chauffør, der er på rådighedsvagt, ikke er omfattet at arbejdstid; men den vurdering vil godt kunne blive underkendt af en domstol.

Den helt store knast for vognmændene er spørgsmålet om, hvilke arbejdstidsregler, der gælder, når chaufføren udfører ”blandet kørsel,” det vil sige, at der først ryddes sne og derefter køres med gods. De to typer af chaufføropgaver er omfattet af to forskellige direktiver: almindelig arbejdstid og mobile arbejdstagere. Desuden er vintertjeneste undtaget fra køre/hviletidsreglerne, skriver TransportMagasinet.

Læls hele artiklen i TransportMagasinet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092