23948sdkhjf

Konkursramt storentreprenør trækker underentreprenør med ned

Sammen mand, som har sikret byggefirmaet Bo-Hus nyt liv, er med i redning af underentreprenør

Entreprenørvirksomheden Bo-Hus i Nykøbing Falster med godt 100 ansatte gik konkurs den 9. december, men genopstod under nyt ejerskab og i en reduceret udgave 10 dage senere.

En række underleverandører blev dog trukket med ned af de økonomiske problemer.

Den mangeårige samarbejdspartner Thyge’s VVS A/S med base i Marienlyst blev ramt så hårdt, at firmaet også måtte dreje nøglen, skriver Folketidende.dk.

– Det er en klar følge af Bo-Hus-konkursen. Det er det væsentligste dødsstød. Thyge's VVS har været en stor samarbejdspartner med det gamle Bo-Hus og har et million-tilgodehavende. Sundskolen har man virkelig været på med fuldt drøn, fortalte kurator Morten Ammentorp fra WTC til avisen kort efter nytår med henvisning til et skolebyggeri for Guldborgsund Kommune, som også blev udpeget som udløsende for konkursen i Bo-Hus.

Thyge’s VVS havde frem til konkursen små 20 ansatte.

.

Siden er der – som i Bo-Hus – kommet nyt liv i VVS-firmaet. To investorer, indehaver af entreprenørfirmaet MSE Entreprise på Falster, Jan Sørensen, og en tidligere medarbejder i Thyge’s VVS, Mathias Kokkegård Kræsing Jakobsen, fører således en stor del af firmaet videre. Blandt andet firmanavn, driftmidler, køretøjer og en del af de ansatte.

Netop MSE Entreprise-ejer Jan Sørensen var - sammen med Bo Jørgensen – med til at sikre Bo-Hus nyt liv med firmaet Bo-Hus A/S, der blev etableret den 13. december 2022.

Tråd til østjysk konkurs

Sidste uge gik endnu en underleverandør til Bo-Hus ifølge Folketidende.dk så konkurs; ventilationseksperten Notusvent A/S med base i Lystrup ved Aarhus.

Hos det konkursramte, østjyske firma vil partner Andreas Brath dog ikke give udviklingen i Bo-Hus hele skylden for miseren.

- Jeg har læst om Bo-Hus' konkurs og kan godt se, det nok vil blive kædet sammen. Man kan sagtens drage den konklusion, at det er samme sag, men det er det ikke. Der er også nogle ting, der ikke har med Bo-Hus' konkurs at gøre, siger Andreas Brath til Folketidende.dk.

Bo-Hus' konkurs

Da entreprenørfirmaet Bo-Hus i Nykøbing Falster gik konkurs den 9. december 2022 ramte det godt 100 ansatte og seks større projekter, firmaet havde gang i.

Skolebyggeriet Sundbyskolen for Guldborgsund Kommune blev af direktør og indehaver Bo Jørgensen udpeget som hovedårsag til konkursen. Firmaet havde også gang i større projekter i Roholmparken i Albertslundsamt Engboulevarden i Nykøbing, Mariboligerne i Maribo, Vesterbo II i Vordingborg og Vestensborg Allé i Nykøbing.

I 2021-regnskabet havde entreprenørforretningen en omsætning på 190 mio. kr. og et resultat på 3 mio. kr. I de seneste fem regnskabsår har virksomheden ikke haft underskud.

Den 19. december fik firmaet nyt liv, da Jan Sørensen og Per Jørgensen, henholdsvis indehaver af MSE Entreprise i Nørre Alslev og indehaver af Sæbefabrikken i Nykøbing, trådte til. De to forretningsmænd står bag firmaet Bo-Hus A/S, der blev etableret den 13. december 2022.

Hvor meget, det konkursramte ventilationsfirma har til gode hos Bo-Hus, vil han ikke ind på

Tidligere har Notusvent også skullet håndtere tab på en anden stor, konkursramt kunde, Jørgen Friis Poulsen A/S, som måtte opgive ævred i juni 2022. Af ventilationsfirmaets senest offentliggjorte årsrapport, som dækker perioden fra 1. april 2021 til 31. marts 2022, fremgår det, at der var ”hensat til et større tab” på 1,35 mio. kr., penge som ifølge Folketidende altså hang sammen med Jørgen Friis Poulsen-konkursen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08