23948sdkhjf

Spritny håndværkerfestival melder klar med spækket program

Der er plads til både fornøjelse og faglighed, når den nye festival Håndværk til januar løber af stablen

Med den nye festival Håndværk ønsker Building Green, der står bag, at hylde de hænder, der hver dag knokler i byggeriet. Det sker den 24. og 25. januar i Lokomotivværkstedet i København, og i det netop lancerede program er der fokus på vigtige emner som bæredygtighed, diversitet, materialer og sundhed krydret med sjov og praktisk viden.

Der er både standup med komikere som Anders Nielsen, Christian Fuhlendorff og Victor Lander. Plakaten rummer også Poul Nyrup Rasmussen, Mette Murer, Frank Erichsen fra Kastaniegaarden, journalist og forfatter Signe Wenneberg, influencer og tømrer Casper Kjerumgaard, dommer i Nybyggerne Önder Yazar og mange flere. Derudover kan håndværkerne blandt andet være med i politiske debatter, power tools race, arbejdende værksteder, prøve nye materialer og byggemetoder og få viden om bygningsreglementet, rådgivning og ikke mindst gode tilbud.

Det er vigtigt med ny viden

Ifølge Mads Okking, der er udviklingskonsulent hos Dansk Håndværk, er det vigtigt for håndværkere at være nysgerrige og videnssøgende for konstant at forny og forbedre deres færdigheder. Det er også vigtigt at holde sig ajour med de nyeste teknikker og materialer for at sikre, at arbejdet ikke kun er af høj kvalitet, men også bæredygtigt og relevant i en skiftende verden, og derfor bakker Dansk Håndværk op om festivalen.

– Håndværk-festivalen er et fantastisk forum, hvor vi kan udveksle ideer, lære af hinanden og finde inspiration. Det er et sted, hvor tradition møder innovation, og hvor vi kan opdage nye tilgange til vores håndværk. Festivalen kan spille en central rolle i at omstille branchen ved at fremhæve vigtigheden af livslang læring, vigtigheden af kompetenceløft og ved at skabe et fællesskab, der støtter og opmuntrer til grøn omstilling, udtaler Mads Okking i en pressemeddelelse.

Der skal også være plads til sjov

Building Green har allieret sig med tømrer og komiker Anders Nielsen som en af Håndværks frontpersoner. Der skal nemlig også være plads til humor, og for Anders Nielsen er humor en mere spiselig måde at bearbejde absurditeter og hykleri på. Han tror på, at man med lidt provokation og prikken kan være med til at skabe større opmærksomhed på forskellige problemstillinger – og derefter handle på dem.

– Byggebranchen er på mange måde en gammeldags branche, hvor devisen i mange år har været ”sådan har vi altid gjort”. På flere områder trænger branchen til en opdatering – især med tanke på den nye generation, der banker på døren. Der er nok at tage fat på, hvad angår diversitet, arbejdsmiljø og bæredygtighed. Programmet er vanvittig stærkt og ambitiøst, så jeg er enorm stolt over selv at være på plakaten, udtaler Anders Nielsen, der ser frem til to dage med fagfæller.

– Jeg er allerede blevet inviteret ned til standen, hvor ”Lærlinge for Bæredygtighed” holder til, men jeg SKAL nå hele vejen rundt. Det bæredygtige projekt, Havnens Hænder faciliterer, synes jeg, er enormt spændende, og så er det altid hyggeligt at svinge forbi Boss Ladies til en god snak. Der er ikke ÈT punkt på plakaten, jeg ikke vil opleve, fortæller Anders Nielsen.

Anders Nielsen vil være til stede på festivalen og give et standupshow for alle de besøgende, og han håber, han kan være med til at tiltrække en masse om de vigtige problemstillinger.

– Og selvfølgelig håber jeg, at håndværkerne vil bakke op om festivalen. Ikke mindst for selv at blive opdateret på branchen, men også så Håndværks første år bliver så stor en succes, at vi er nødt til at gentage det de næste mange år. København har manglet en håndværkerfestival, lyder det fra Anders Nielsen.

Se hele programmet og tilmeld dig på håndværk.eu

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095