23948sdkhjf

Byggecentrene håber på vækst med hjælp fra politikerne

Butikkerne har trimmet forretningsmodellen, men regeringen - også den der kommer efter valget - bliver nødt til at være mere vækstorienteret, hvis vi ikke skal risikere at gøre uoprettelig skade på byggeriet og de relaterede erhverv, siger Palle Thomsen, adm. direktør i Danske Byggecentre
- Byggecentrene er glade for, at 2014 endelig er slut. For det har været et langt år, som byggebranchen desværre nok bedst kommer til at huske for to ting. Lav vækst og Boligjobordningens afskaffelse. Vores anbefaling til regeringen – og den der kommer efter valget – er derfor at der fokuseres benhårdt på at vende vækstkurven.

Det fastslår adm. direktør Palle Thomsen, Danske Byggecentre.

- Der har været meget snak om vækstprognoser i 2014. Om de holdt eller ej. Vi kan nu konstatere, at væksten i BNP ikke kommer over 0,5 pct. og, at privatforbruget kun lige sniger sig over én procent. Det har de i sagens natur kunnet mærke i byggeriet – og i særlig grad hos byggecentrene, som både leverer til det professionelle byggeri og til alle Danmarks gør-det-selv folk, hvor lysten til at renovere har været meget moderat.

Butikkerne har trimmet forretningsmodellen og har i meget høj grad været i stand til at finde ny omsætning. Men regeringen – også den der kommer efter valget – bliver simpelthen nødt til at være mere vækstorienteret, hvis vi ikke skal risikere at gøre uoprettelig skade på byggeriet og de relaterede erhverv, siger Palle Thomsen.

Han understreger samtidig, at Boligjobordningen bør genoplives. Både af hensyn til økonomien, den grønne omstilling og ikke mindst fordi det er en meget populær ordning i hele befolkningen.

- Det betyder, at der nu er et flertal udenom regeringen for at genindføre ordningen, som til nu er blevet brugt af mere end en halv million danskere.

- Vi håber, at regeringen – nu hvor SF endelig støtter en videreførelse af ordningen, og der dermed er et flertal for en videreførelse – er ansvarlige nok til at genindføre den. Det er vi selvfølgelig fordi den er med til at holde hånden under branchen mens den har brug for det. Men også fordi vi kan se, at den mere end noget andet initiativ staten har fundet på, har bidraget til at sætte skub i energirenoveringer i private boliger. Det er en udvikling, vi gerne vil og kan bidrage til, fordi det er så vigtigt for samfundet, siger Palle Thomsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11