23948sdkhjf

Ulovligt brug af Byg Garanti logo straffes hårdt

Mange forbrugere ved, at de er bedre sikret, hvis de vælger en håndværker, som er dækket af Byg Garanti. Nogle virksomheder misbruger dog den viden og markedsfører sig ulovligt med Byg Garanti-logoet, selvom de ikke er med i ordningen. Det resulterer i politianmeldelse og store bøder
På hjemmesider, firmabiler og i brevpapir pryder Byg Garanti-logoet lovligt knap 6.000 håndværksvirksomheder, så forbrugerne kan se, at de er dækket godt ind mod fejl og mangler ved et byggeri. Byg Garanti-logoet har virksomhederne kun ret til at benytte, hvis de er medlemmer af Dansk Byggeri. Men igen i år er omkring 50 virksomheder, som ikke er blandt Dansk Byggeris medlemmer, blevet opdaget i snyd, fordi de uretmæssigt har brugt logoet.

- Vi har efterfølgende anmeldt dem til politiet, og virksomhederne er blevet straffet med bøder på op til 25.000 kroner. Det er godt at se, at der bliver slået hårdt ned på de virksomheder, der ikke følger reglerne. Både af hensyn til forbrugernes sikkerhed og af hensyn til alle de lovlydige håndværksvirksomheder, siger Christian B. Prophet-Rannow, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Han opfordrer forbrugerne til at gå ind på hjemmesiden byggaranti.dk, hvor man kan se alle virksomheder, der er omfattet af Byg Garanti.

- Desværre har vi oplevet, at nogle virksomheder er så frække, at de sågar bruger logoet i avisannoncer. Så hvis boligejerne vil være på den sikre side, skal de gå ind på hjemmesiden og efterfølgende ringe til Byg Garanti på 72 16 00 00, hvis de ikke kan finde virksomheden på listen, siger Christian B. Prophet-Rannow.

Antallet af årlige anmeldelser har ligget jævnt på omkring 50 de seneste fire år. Selvom Dansk Byggeri igennem årene har skærpet opmærksomheden på lovovertrædere, er der stadig brug for, at forbrugerne holder et vågent øje med de håndværkere, man overvejer at bruge. Er virksomhederne omfattet af Byg Garanti, bliver forbrugerne dækket mod sjusk, fejl og mangler på op til 100.000 kroner.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109