23948sdkhjf

Farver på toilettet giver rene hænder

Det koster sygemeldinger på arbejdspladserne, når danskerne glemmer håndvasken efter toiletbesøget. Det vil Rentokil Initial nu ændre på - farver skal få os til at samle sæben op.
15 procent af danskerne bruger ikke sæbe, når de har været på toilettet. Det betyder øget risiko for spredning af bakterier og dermed mere sygefravær på arbejdet. Det skal en ny serie af toiletinventar fra Rentokil Initial nu gøre op med.

- Faktisk kan man “nudge" medarbejdere til at vaske hænder ved at vælge de rigtige farver på toilettet. Bare ved at gøre toilettet mere farverigt kan vi gøre hygiejne bedre på arbejdspladsen, siger Axel Dideriksen fra Rentokil Initial.

Spreder god stemning

Rentokil Initial er leverandør af hygiejneløsninger og sender den nye serie af toiletinventar på gaden under navnet SIgnature COLOR Range.

- SIgnature COLOR Range består af en komplet serie af udstyr til toiletter, som f.eks. dispensere til papir, sæbe, håndcreme og desinfektion, duftspray og affaldskurve. Serien fås i 9 forskellige særligt udvalgte farver, som skal sprede god stemning og stimulere medarbejderne til bedre hygiejne, siger Axel Dideriksen.

Farver giver bedre hygiejne

I udviklingen af SIgnature COLOR Range er der arbejdet videnskabeligt med den psykologiske påvirkning, som farverne i vores omgivelser har på os. Initial har samarbejdet med den kendte engelske farvepsykolog, forfatter og stifter af the Colour Affects System, Angela Wright.

- Angela Wright har identificeret syv lyse rene farver med en gul base, der fremmer særlige psykologiske reaktioner. Sat op imod den neutrale baggrund, som findes på de fleste toiletter, skaber kontrasten i farverne et visuelt indtryk, der “nudger", eller “lokker" brugerne til bedre hygiejnevaner. Farvevalget giver os nemlig intuitivt lyst til at vaske hænder og holde toilettet rent, siger Axel Dideriksen.

15 procent bruger ikke sæbe

I en nylig undersøgelse, udført af TNS Gallup for Initial, blev danskerne spurgt om deres toiletvaner på arbejdspladsen. Undersøgelsen viser, at 15 procent af danskerne ikke bruger sæbe, hver gang de vasker hænder efter toiletbesøg. Samtidig svarer 34 procent, at de bruger deres mobiltelefon, mens de er på toilettet.

- Begge dele giver en øget spredning af bakterier, der kan være med til at øge sygefraværet på arbejdspladsen betydeligt. Derfor er der stor forretningsmæssig fornuft i et godt, venligt og rent toiletmiljø på arbejdspladsen, institutioner og offentlige bygninger.

SIgnature COLOR Range er baseret på produkter fra Initials eksisterende Signature serie. Serien har høstet en række priser blandt andet President Design Award 2013 og the Red Dot Design Award.

Den nye Signature COLOR serie er tilgængelig i ni farver i enten mat, blank eller metal finish.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094