23948sdkhjf

Fynsk firma får Femern-kontrakt på pumper

Lykkegaard A/S fra Ferritslev på Fyn har vundet opgaven med levering af pumper til Femern A/S.
Levering og montering af tre store propelpumper. Den opgave har Lykkegaard A/S fra Ferritslev på Fyn netop vundet for Femern A/S – bygherren, der står for at anlægge den 18 kilometer lange sænketunnel mellem Rødbyhavn og Puttgarden.

Karsten Lykkegaard, direktør i Lykkegaard A/S er utrolig glad for ordren.

- Der er blevet lavet pumper på denne adresse i 132 år, og jeg er fjerde generation, der driver fabrikken. Så der er en særlig stolthed, når vi får lov til at vinde opgaver på nogle af de helt store projekter i Danmark. Det er også vigtigt at bemærke at vores pumper er 100 pct. dansk fremstillet. Alle medarbejdere er stolte, og vi fejrer det med champagne, siger han.

Lykkegaard A/S eksporterer propellerpumper til 50 forskellige lande i verden, så den samme type pumper, der bliver installeret i en pumpestation i Rødbyhavn, kan også findes i alt fra Usbekistan til Australien.

- Denne opgave passer godt til os, og vi er glade for at opleve en bygherre, der stiller krav til kvalitet og sikkerhed, siger Karsten Lykkegaard, der i øvrigt fortæller, at virksomheden også har planlægger at byde ind på levering af nogle af de pumper, der skal bruges i selve tunnelen.

Flere gode tilbud

I Femern A/S er man også tilfredse med at have fundet en dygtig leverandør til propelpumperne, som skal bruges i den nye pumpestation, de er ved at bygge ved Rødbyhavn som erstatning for den gamle Strandholm Pumpestation, fordi den ligger i det område, hvor den kommende tunnelelementfabrik skal ligge.

- Vi har fået flere gode bud, men Lykkegaard A/S vandt opgaven, fordi virksomheden var den, der kunne levere den mest optimale løsning i forhold til både kvalitet, pumpekapacitet, drift og vedligehold, som kontrakten også indeholder, fortæller Bo Eske Nielsen, direktør i Femern A/S og fortsætter:

- Vi er glade for at se, at virksomheder også fra Fyn byder sig til og viser sig at kunne levere på det niveau, vi efterspørger.

Opførelsen af pumpestationen er blevet en del af Femern A/S’ fremrykkede aktiviteter, der går ud på at forberede området ved Rødbyhavn til anlægsarbejdet med Femern tunnelen, som påbegyndes næste år, når anlægsloven er vedtaget. Pumpestationen har stor betydning for lokalområdet, fordi den sikrer afvanding af de mange lavtliggende marker. At der skal leveres tre pumper er en opgradering af pumpekapaciteter, idet den gamle pumpestation kun har haft to pumper.

Hver af de tre pumper kan pumpe 0,7 kubikmeter vand i sekundet. Og at der er tre frem for to betyder blandt andet, at man kan spærre af for en af pumpelinjerne og tørlægge pumpesumpen, så man kan komme ned og inspicere pumperne under pumpestationen, hvis det er nødvendigt

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11