23948sdkhjf

Kurser ruster lærlinge til fremtiden

Dansk Byggeri har de seneste mange år afholdt lærlingekurser som et ekstra supplement til undervisningen på erhvervsskolerne. Kurserne skal lære lærlingene at samarbejde på tværs af forskellige fag og skabe en god kultur på byggepladsen
Byggebranchen er presset, og indtjeningen er sværere at hive hjem end tidligere. Det stiller krav til branchens håndværkere, og for at imødekomme nogle af de udfordringer har Dansk Byggeri gennem flere år afholdt lærlingekurser, hvis formål er at klæde lærlingene på til en fremtid i byggebranchen.

- Vi afholder kurserne, fordi vi mener, at vi har noget ekstra at tilbyde. Lærlingene bliver undervist i, hvordan man skaber en god kultur på en arbejdsplads og samarbejder med andre faggrupper ude op byggepladsen. Lærlingene lærer til gengæld ikke noget om, hvordan man slår søm i eller blander mørtel op. Det overlader vi til lærerne på erhvervsskolerne og mestrene ude i virksomhederne, siger Flemming Grangaard, chefkonsulent i Dansk Byggeri og underviser på kurserne.

En af de virksomheder, som sender sine lærlinge på kursus, er H. Nielsen & Søn i Næstved. De har i mange år sendt virksomhedens tømrerlærlinge afsted, men de sidste par år har det også været murerlærlingene. Direktør Bent Hartmann ser kurserne som et godt supplement til undervisningen på erhvervsskolerne.

- Vi ser det som vores forpligtelse at sende lærlingene afsted. De lærer noget om, hvilke krav og rettigheder de har, så der ikke opstår problemer senere hen. Derudover foregår kurserne sammen med andre faggrupper, og det tror jeg er en god ting, så de lærer at samarbejde med andre fag. Jeg har kun fået gode tilbagemeldinger fra mine lærlinge, så jeg ser kurserne som en god investering, siger Bent Hartmann.

De næste lærlingekursus bliver afholdt i januar og marts og er for alle faggrupper i byggebranchen. Dansk Byggeri ser dog helst, at deltagerne inden da har været ude i dagligdagen på en byggeplads.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082