23948sdkhjf

Anlægsgartner klar til at rydde sne 800 steder

Anlægsgartnerfirmaet OKNygaard har 150 egne medarbejdere plus underentreprenører klar med maskineri og salt til at tage imod Kong Vinter
Der er lagt op til en varm velkomst, når og hvis Hans Majestæt Kong Vinter gør sin entré. Ikke færre end 150 mand hos anlægsgartnerfirmaet OKNygaard står klar til sammen med underentreprenører at gøre kål på sne og is landet over. Men der er også behov for både mandskab, maskineri og salt i store mængder, når OKNygaard går i vinterkrig. Firmaet har aftaler om rydning af omkring 800 pladser.

- Vinterberedskabet går i stand-by fra 15. oktober, så vi er klar til indsats rundt om i hele Danmark. Vi har store kommune-aftaler, vi skal til virksomheder, institutioner, DSB-stationer, politistationer, sygehuse, dagligvarebutikker og mange andre steder, når sneen begynder at drysse ned, fortæller direktør Peter Porup hos OKNygaard.

- Alle steder er der tale om individuelle aftaler. Ved kommunerne er vi klar inden for den aftalte tid, efter at kommunerne har kaldt os ud. Ved virksomheder og private handler det om, hvornår der skal være ryddet, så både den gående og kørende trafik kan færdes sikkert, forklarer direktør Peter Porup hos OKNygaard.

Anlægsgartnerfirmaet har 10 afdelinger rundt om i Danmark, og dermed er der ingen steder langt til indsats, når det sner.

- Vi har sneberedskab i alle afdelinger, og vi har udkaldevagt alle steder. Både for kunder, der altid skal have ryddet, når der kommer den mindste sne, som politi og sygehuse. Og for grundejerforeninger, hvor vi først kaldes ud, når der er fem eller ti centimeter sne, siger Peter Porup.

Forskel på salt

OKNygaard har blandt andet fortovsruter i flere byer. Blandt andet i Aalborg. Alene i Odense har firmaets snemænd og –kvinder syv sneruter. I Solrød Kommune, hvor firmaet har sin senest tilkomne afdeling, har OKNygaard al snerydning.

- Nogle kunder ønsker, at vi salter med almindeligt vejsalt. Andre ønsker specialsalt som for eksempel urea. Nogle steder skal vi bruge saltlage. Men det er et must for os, at vi holder de aftaler, vi har lavet rundt omkring. Vi ønsker simpelthen ikke at tage flere kunder ind, end vi kan klare også i ekstreme situationer. Naturligvis øger det vore kapacitet, at vi har aftaler med en række gode underentreprenører, som også er klar til at køre ud, når sneen kommer, siger direktør Peter Porup.

Før vinterberedskabet blev meldt klar den 15. oktober, var Peter Porup som indkøbsansvarlig hos OKNygaard i kontakt med alle afdelingerne rundt om i landet. Maskinparken skulle afstemmes, så der er 100 procent sikkerhed for, at den er gearet til både de eksisterende aftaler og nye sne-kontrakter, der er kommet til siden sidste sæson.

Mere grej i egen butik

- Vi tager udgangspunkt i vores set-up fra det foregående år, når vi vurderer behovet for nye maskiner og grej. Hvis noget er nedslidt, skal der naturligvis nyt til. Det sker også, at vi selv overtager mere arbejde i områder, hvor vi hidtil har haft en underentreprenør til at klare nogle opgaver. Så skal vi have mere grej i vores egen butik, fortæller afdelingsleder Erik Enggaard Larsen.

Han har det overordnede ansvar for hele området fra Hedensted og til grænsen.

- I Vejle har vi netop været ude for, at en underentreprenør ønskede at stoppe. Derfor har vi købt nye maskiner ind og gearet os mandskabsmæssigt til selv at klare opgaverne, siger Erik Enggaard Larsen.

Det har også trukket i investeringskontoen, at OKNygaard netop har overtaget vintertjenesten for alle Aldi-supermarkeder i Jylland og på Fyn. I ét hug kom der således godt et halvt hundrede flere steder på listen over snerydning og saltning.

- Det gælder om at være tidligt ude, hvis vi skal nå at få de ønskede maskiner og materiel til den forestående vintersæson. Vinter-materiel er ikke længere lagervare hos producenter og importører i samme omfang som før finanskrisen. Derfor begynder vi at tænke på vinter lige så snart, sommerferien er overstået, siger afdelingsleder Erik Enggaard Larsen hos OKNygaard i Vejle.

Blandt de større indkøb til den nye vintersæson er i øvrigt fire store ladspredere fra den danske producent Epoke i Vejen. Sprederne monteres på ladbiler og bruges til saltning af veje og større arealer.

100 tons salt pr. uge

- Vi har også lavet en solid salt-aftale med en stor leverandør, som har forpligtet sig til at have 1400 tons salt klar til os. Og med garanti for at kunne levere mindst 100 tons pr. uge. Det betyder, at vi kan have saltdepoter og lagre på alle vore adresser og logistisk rigtigt placeret rundt om i landet, siger Peter Porup.

- Det er en større vinter-kabale, vi skal få til at gå op med både salt, maskiner og ikke mindst mandskab. Men vi har øvet os og er rigtig gode til at få tingene til at lykkes. Vi har en overordnet landsmeldeordning, som kombineres med lokale ordninger, så vi hele tiden har tjek på vejrsituationen rundt om i landet. Der er klar aftaler hele vejen rundt med medarbejderne om, hvem der kører hvor og hvornår. Også juleaften klokken 19 og nytårsaften. Hvis der kommer sne, kommer vi også, siger direktør Peter Porup hos OKNygaard.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125