23948sdkhjf

Tegn på travlhed i byggebranchen

Internetportalen www.henttilbud.dk mangler håndværkere til udbudte opgaver
Ifølge den gængse opfattelse, er der fortsat krise i byggebranchen, men for direktør Michael Pedersen fra internetportalen www.henttilbud.dk er dommedagsbasunerne uforståelige:

- Vi har dags dato 300 ubehandlede byggeopgaver som vi kunne sende ud i morgen, hvis der var leverandører til det. Mange af disse når vi end ikke at behandle, inden bygherre på anden vis kommer videre i projektet eller måske dropper det igen. Vi har tidligere behandlet 1000 byggeopgaver om måneden, men vi kan kun komme af med 50 procent og har endda været nødt til at slukke for "adwords" for at kunne regulere antallet af opgaver, oplyser Michael Pedersen til Mester Tidende.

Konkret opgave

Til en konkret tømreropgave i Nordsjælland med udskiftning af døre og vinduer har flere end 60 procent af leverandørerne meddelt, at de er på standby på grund af travlhed:

- Vi havde telefoniske aftaler før sommerferien med omkring 15 leverandører om at være klar efter ferien, men 80 procent af disse venter til 2012 med at være med igen med henvisning til travlhed. Vi kan simpelthen se det på hvor mange, der byder ind på opgaverne. Der er et klart fald inden for såvel murere, malere og anlægsgartnere. Ved 80 procent af de opgaver, hvor bygherre ønsker to tilbud på et mindre byggeprojekt, kan vi kun finde én leverandør, der har tid. 80 procent af de opgaver, hvor bygherre ønsker tre tilbud på et større byggeprojekt - 150.000 kroner - kan vi maksimalt finde to, forklarer Michael Pedersen videre.

Vægtskål i ubalance

www.henttilbud.dk er en portal, hvor typisk private bygherrer udbyder opgaver, som så professionelle firmaer kan byde ind på:

- Vi har så nogle bygningsingeniører, der kontakter bygherre for at kvalitetssikre projekterne og for at sikre, at vore leverandører byder ind på et kvalificeret grundlag. Hvis der er for mange opgaver og for få leverandører, tipper vægtskålen og er i ubalance. Flere brancheorganisationer inden for byggesektoren kan bekræfte billedet af, at deres medlemmer i øjeblikket er ved at komme op i gear, og det er ikke kun på grund af de store skybrud. Boligjobplanen har også sat gang i opgaverne, siger Michael Pedersen.

Presset kapacitet

Direktør hos Dansk Håndværk, Erik Møbius, siger til Mester Tidende, at ganske vist har skybruddet skabt travlhed hos de virksomheder, der har aftaler med forsikringsselskaberne, men der er fortsat mange medlemmer af Dansk Håndværk, der har brug for nye opgaver:

- Selvfølgelig betyder skybruddet, at den samlede mængde opgaver øges, og at der dermed også kommer opgaver uden for de håndværkervirksomheder, der har fuldt ud nok at gøre med forsikringsskaderne. Men indtil videre har vi ikke set det helt store resultat af eksempelvis boligjobplanen. Der burde være kapacitet blandt de mindre håndværkervirksomheder til at løse de opgaver, som www.henttilbud.dk udbyder, siger direktør Erik Møbius til Mester Tidende.

Link til HentTilbud
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063