23948sdkhjf

Energiforbedringer skaber 2.000 arbejdspladser

Den nye BoligJobplan-ordning giver danskerne fradrag for lønudgifter til hjælp og istandsættelse i hjemmet. Over 70 procent overvejer at bruge fradraget til energiforbedringer
Det kan betale sig at være god til energiforbedrende arbejde, hvis man vil have gang i forretningen. Området har i forvejen stigende omsætning, og den nye fradragsordning, BoligJobplan, vil skabe yderligere godt 2.000 arbejdspladser om året i byggebranchen inden for energiforbedring. Det vurderer installatørernes organisation, TEKNIQ.

- Rigtig meget af det arbejde, den nye ordning vil sætte i gang, kommer til at være energiforbedrende, siger økonomisk konsulent Klaus Mosekjær Madsen fra TEKNIQ.

Samme vurdering har Dansk Byggeri.

- Der er sket et skift over de sidste par år, hvor danskerne i stadigt højere grad går op i at energiforbedre, siger erhvervspolitisk chef Torben Liborius fra Dansk Byggeri.

Fradragsordningen trådte i kraft 1. juni og gør det muligt for danskere over 18 år at få betalt op til en tredjedel af arbejdslønnen ved energiforbedringer og andet arbejde.

Danskerne er klar

Mere end syv ud af ti danskere overvejer at bruge fradraget til at sætte gang i energiforbedringer. Det viser en helt ny undersøgelse, som Userneeds har foretaget for Go’ Energi.

- Tallene tyder på, at fradragsordningen kan være det afgørende skub, der får danskerne til at sætte gang i energiforbedringer, siger Henrik Teglgaard Lund, sekretariatschef i Go’ Energi.

Flest overvejer at bruge ordningen til at få efterisoleret loftet (24 procent), efterfulgt af nye vinduer og ruder (23 procent) og tagrenovering (17 procent).

Brug ordningen i reklame

TEKNIQ opfordrer sine medlemmer til at sætte sig ind i den nye ordning, så de kan vejlede kunder om mulighederne. Det samme gør Dansk Byggeri.

- Man kan med fordel bruge det her i markedsføringsmateriale over for private kunder. Ordningen gør det billigere og endnu mere attraktivt at energirenovere, og det vil få kunder til at fremskynde arbejde, så der kommer gang i salg og omsætning, siger Torben Liborius.

Dansk Byggeri og TEKNIQ skønner, at fradragsordningen samlet set vil skabe omkring 3.300-3.500 nye arbejdspladser om året inden for byggeriet.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063