23948sdkhjf

Skævvredet spildevandsbetaling

De store spildevandsudledere betaler for meget, mener DI.
Der er nogle, der betaler for meget, mens andre betaler for lidt for udledning af spildevand. Det er DI’s vurdering, efter at have set en rapport,hvor reglerne for betaling af spildevand er analyseret som Naturstyrelsen under Miljøministeriet netop har offentliggjort.

- I dag koster en kubikmeter spildevand det samme uanset, hvor meget man udleder. Derfor ender en for stor del af regningen hos de store udledere, mener DI.

– DI går ind for, at forureneren-betaler-princippet også skal gælde på dette område, og rapporten viser, at de store spildevandsudledere i årtier har betalt en alt for stor del af den samlede regning. Det er urimeligt og skader dansk konkurrenceevne i bl.a. fødevareerhvervet, der i forvejen er hårdt ramt, siger

chefkonsulent Svend-Erik Jepsen, DI.

På baggrund af rapporten bør miljøministeren derfor igangsætte et arbejde for at ændre lovgivningen på området.

– Rapporten giver et godt og gennemarbejdet billede af betalingsstrukturen for spildevand, og den dokumenterer, at der er behov for at ændre den måde, vi betaler for spildevandstransport og rensning på, forklarer Svend-Erik Jepsen.

- Ændringerne bør indebære, at den enkelte forbruger i større grad selv skal betale for de udgifter, man giver anledning til. Og så skal der gives incitamenter til alternativ håndtering af regnvand, så det ikke belaster vores kloakker og renseanlæg, siger Svend-Erik Jepsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065