23948sdkhjf

Grønne hensyn hitter

Medarbejdere kræver grønne hensyn på arbejdspladsen
Medarbejdere i danske virksomheder kræver et grønt engagement af deres arbejdsplads. Det viser en ny undersøgelse lavet af analyseinstituttet Userneeds for Go’ Energi. Her mener næsten hver fjerde, at klima- og miljøhensyn er den vigtigste del af virksomhedens CSR-politik.

Dermed vægtes strategier for at udnytte energien effektivt eller støtte til klimaarbejde højere end andre CSR-områder som blandt andet menneskerettigheder og støtte til socialt arbejde.

Og der er mange fordele at hente, når virksomheden vægter de grønne hensyn i CSR-politikken, siger projektleder i Go’ Energi Thomas Drivsholm:

- Når vi taler energieffektivisering, kan disse tiltag ofte direkte betale sig på bundlinjen i modsætning til andre CSR-tiltag. Og Go’ Energi står klar til at støtte virksomhederne i at opfylde medarbejdernes ønsker til grønne hensyn. Med Go’ Energis Kurveknækker Erhverv kan virksomheden få hjælp til at gennemføre energieffektiviseringer og arbejde endnu mere målrettet med grønne tiltag som en del af CSR.

Naturkatastrofer fører til energitiltag

På Handelshøjskolen i Aarhus mener Christa Thomsen, institutleder ved Institut for Erhvervskommunikation, at det grønne fokus hænger nøje sammen med internationaliseringen, som er et vilkår for virksomhederne i dag.

- I dag er der større fokus på globale problemstillinger. At klima og miljø fortrænger andre temaer kan hænge sammen med de store naturkatastrofer, medarbejderne dagligt konfronteres med. Udviklingen går i retning af endnu mere internationalisering, så jeg tror, at vi vil se flere virksomheder, der sætter fokus på energiforbrug som en del af CSR, siger hun.

Christa Thomsen sekunderes af Finn Frandsen, professor ved Institut for Erhvervskommunikation, der peger på det strategiske potentiale i klimahensynene:

- Virksomhederne skal kommunikere de forskellige dele af CSR-politikken ud til forskellige grupper af interessenter. Når det drejer sig om miljø og klima, er det oplagt at bruge disse hensyn til at brande arbejdspladsen over for potentielle medarbejdere.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062