23948sdkhjf

Maskinstationer efterlyser opgaver fra det offentlige

Politikerne bør sætte gang i alle de påtrængende opgaver, som nu kan løses til fornuftige penge samtidig med, at tiltrængt beskæftigelse sikres, mener DM&E
- Politikerne har mange håndtag at justere på for at øge beskæftigelsen.

Sådan lød det, da Søren Ulrik Sørensen, landsformand for Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) aflagde beretning for 200 fremmødte på foreningens årsmøde i Brædstrup.

- Vi må erkende, at branchen er mærket af krisen. Meget tyder heldigvis på, at en hurtig og effektiv tilpasning til markedsforholdene er en af branchens helt stærke og solide egenskaber, fastslog han.

Tilpasning ikke nok

Tilpasning er imidlertid ikke det eneste, der er brug for i den aktuelle situation. Der er nemlig også behov for at løse de mange, påkrævede opgaver ikke mindst i kommunerne.

- Det kan også være med til at fastholde beskæftigelsen af vores dygtige medarbejdere, påpegede han.

Kloakkerne er nedslidte

- Ledige maskiner og hænder hos maskinstationer og entreprenører kan passende bruges til kloakrenoveringer.

- Alle kommuner er klar over, at under jorden ligger en tikkende bombe, nemlig et opslidt kloaksystem, forklarede Søren Ulrik Sørensen til forsamlingen.

Han påpegede videre, at der er stor respekt for, at der er kommet gang i en tiltrængt oprydning af faldefærdige bygninger.

- Kloakkerne kunne passende få følgeskab i en tid, hvor der virkelig er brug for aktivitet.

- Men der er måske ikke stemmer nok i det for politikerne, lød det spørgende fra talerstolen.

Et skridt på vejen

I 2010 har staten afsat 150 millioner kroner til nedrivning og renovering af faldefærdige huse og bygninger i landdistrikterne. Hertil kommer, at kommunerne selv skal stille med yderligere cirka 37 millioner kroner.

- Det er et skridt på vejen til at få løst en tiltrængt opgave. For der er mindst 10.000 forfaldne boliger, viser en undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut, sagde Søren Ulrik Sørensen.

Han pegede også på, at der er 30-40 millioner kvadratmeter forfaldne landbrugsbygninger, som bør nedrives eller renoveres.

- Men uhensigtsmæssige skatteregler betyder, at kun hidtidige ejere kan få et nedrivningsfradrag. Nye ejere, som tit ønsker at nedrive, kan intet fradrag få. Det bør politikerne lave om, lød hans budskab.

En anden og stor opgave, hvor de autoriserede kloakmestre tilbyder kvalitetssikrede løsninger, er etablering af forbedret rensning af spildevand fra ejendomme i det åbne land.

70.000 ejendomme

De seneste tal viser, at cirka 70.000 ejendomme landet over mangler at få styr på rensning af deres spildevand.

- Mange kommuner er langt bagefter med at uddele påbud om forbedret rensning.

- Men hvis målene skal nås, må kommunerne trække i arbejdstøjet nu, fastslog Søren Ulrik Sørensen.

Om DM&E

Danske Maskinstationer og Entreprenører har haft en medlemstilgang på 45 virksomheder i 2008/9. I samme periode er udgået 32 virksomheder, således der har været en nettotilgang på 13 virksomheder i det forløbne regnskabsår og et medlemsantal på 615 ved årets slutning.

Af de 615 virksomheder beskæftiger halvdelen sig med både landbrugs- og entreprenørarbejde, mens den resterende halvdel fordeler sig med 25 pct., som primært udfører entreprenørarbejde, og 25 pct., som primært beskæftiger sig med landbrugsarbejde. Medlemsvirksomhederne beskæftigede 3.200 ansatte i 2008.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063