23948sdkhjf

Penge til uddannelse

Såvel Københavns Malerlaug som Malerfagets faglige Fællesudvalg laver lettilgængelig "pixibog" om uddannelsesaftaler
En ny lov gør det nu muligt for malermestre, ejendomsadministratorer og rengøringsvirksomheder at få op til 50.000 kroner, hvis man indgår en uddannelsesaftale med en ung. Aftalen er tidsbegrænset og gælder kun frem til 31. december 2010.

- Siden starten af november har virksomhederne kunnet modtaget op til 50.000 kroner, hvis de indgik uddannelsesaftaler med elever. Nu står det oven i købet i loven, konstaterer malermester, oldermand, Per Vangekjær fra Københavns Malerlaug.

Han fortæller, at Københavns Malerlaug og Malerfagets faglige Fællesudvalg netop har udsendt en lille "pixibog", der i korte træk beskriver de forskellige typer uddannelsesaftaler og de mulige tilskudsordninger for at have elever - og ikke mindst få tilskud til dem.

Pjecen har fået titlen "Lærling i virksomheden - en palet af muligheder".

- Da den opsummerer både de gode, gammeldags regler og de nye aftaleformer samt ikke mindst tilskudsordningerne, er der noget at hente for både garvede læremestre og førstegangspraktiksteder. Selv for helt korte uddannelsesaftaler er det muligt at opnå tilskud, siger Per Vangekjær.

Loven om Arbejdsgivernes Elev Refusion (AER) gælder for alle virksomheder, der tager en elev fra en erhvervsuddannelse i praktik. Virksomheden får en konkret belønning på op til 50.000 kroner. Præmien udbetales som 6.000 kroner pr. måned i tre måneder - svarende til 67 procent af elevens løn i prøvetiden plus to bonusser på 16.000 kroner, efter at prøvetiden er udløbet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128