23948sdkhjf

Rædselsår klaret ved fornuftig prispolitik

Byggefirmaet Kraftman A/S i Sønderjylland er nået til den konklusion, at en fornuftig prissætning er nødvendig, hvis man vil overleve i vanskelige tider, hvor der er rift om opgaverne og priserne banket i bund
Et rædselsår for mange virksomheder ikke mindst i byggebranchen, hvor betalingsstandsninger og massefyringer næsten har været hverdagskost, er slut, hvilket ikke er det samme som, at trængslernes tid er forbi, men ikke desto mindre kan der være fornuft i at se tilbage på, hvordan problemerne blev tacklet, mens finanskrisen kulminerede.

Det har bl.a. byggefirmaet Kraftman A/S i Sønderjylland gjort, og her er direktør Henning Skriver, tømrer og bygningskonstruktør, nået til den konklusion, at en fornuftig prissætning er nødvendig, hvis man vil overleve i vanskelige tider, hvor der er rift om opgaverne og priserne banket i bund, - og så er der i øvrigt to nøgleord, som han styrer firmaet efter: Fleksibilitet og kompetencer.

– Vi er meget bevidste om ikke at underbyde os selv. Vi har brugt meget tid og mange ressourcer på at finde ud af præcist, hvad en mandskabstime koster os, og derfor har vi også modet til at sige nej tak til opgaver, hvis prisen er for lav, siger Henning Skriver til JydskeVestkysten og tilføjer:

– Når markedet står stille, handler det om at kunne tilbyde det, kunderne efterspørger. Det stiller krav til både fleksibilitet og kompetencer.

Resultatmæssigt er 2009 gået over forventning - oven i købet med plus på bundlinjen - for Kraftman A/S i Varnæs ved Aabenraa set i lyset af den generelle økonomiske nedtur.

- Det første halve år var der så stille, at vi troede, at telefonerne var gået i stykker. Men fra august og fremefter kom der godt gang i den, siger Henning Skriver, som kommer ud af året med et plus på omkring en mio. kr., hvilket er på niveau med resultatet fra 2008 til trods for et kraftigt omsætningsfald i 2009 på ca. 40 procent fra 43 mio. kr. året før.

Virksomheden har ellers været inde i en kraftig vækst, og er på bare to år blevet Aabenraas største rene tømrerfirma med 30 ansatte. Hertil kommer, at Kraftman for nylig har oprettet en afdeling i nabobyen Haderslev ved at overtage et lokalt firma. Overtagelsen var naturlig, idet Kraftman i forvejen havde en del opgaver i byen.

Arbejdsopgaverne spænder fra nybyggerier (privat og erhverv), renovering, nyt gulv, nyt tag, døre og vinduer, indvendige trapper og døre, køkken og bad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127