23948sdkhjf

Letter tagarbejdet for tømrere

Opfinder i Kolding har søgt patent på ny tagfod
Den 55-årige tømreruddannede Jan Skovbjerg fra Kolding ved godt med sine 35 års erfaring inden for tagbranchen, hvor skoen trykker, når der udføres tagarbejde. I sit firma Bygtjek A/S, som han startede i 2005, har han flere gange fået patent på opfindelser, der gør det nemmere at udføre tømrerarbejde.

Nu har han igen patentanmeldt et nyt produkt, som han er klar til at sende i produktion. Det er en ny type tagfod, som vil spare tømreren for tid og penge, idet den ifølge opfinderen gør det nemmere og hurtigere at afslutte undertaget ned mod tagrenden.

- Når tømreren i forbindelse med en tagentreprise i dag etablerer en tagfod, foregår det ofte ved hjælp af krydsfinerplader, der skæres til efter mål. Det er både tidkrævende og besværligt. Med den ny tagfod, der måler 1,95 meter, kan det hele klares med en hobbykniv og hæftehammer, for den fremstilles af en tyd plade i et paplignende plastmateriale kaldet polypropylene, siger Jan Skovbjerg til Mester Tidende.

Win-tagfoden, som han kalder den, er en efterfølger for og videreudvikling af en af hans tidligere opfindelser, Multi-tagfoden, og nyskabelsen blev vist frem på TUN BYG i Fredericia i sidste måned.

Når patentet er i hus, og den er sat i produktion, skal den sælges gennem tømmerhandler. Målgruppen er tømrermestre over hele landet, og også gerne i Tyskland og det øvrige Skandinavien.

I et lagerlokale i Kolding ligger alle materialerne til produktionen af den nye tagfod. Endnu har Jan Skovbjerg ikke ansat folk i produktionen, men det kommer, så snart der kommer gang i salget.

- Men først handler det om at få fortalt tømrermestrene om opfindelsen. Jeg kører 55.000 kilometer om året til trælaster og byggemarkeder, som sælger mine produkter. Håndværkere kan være meget konservative, så det er hårdt arbejde at overbevise dem om, at der er kommet noget nyt, som er bedre end det gamle, siger Jan Skovbjerg, for hvem de foreløbig fire første patenter endnu ikke har været nogen stor forretning. Men han regner med, det kommer, ikke mindst hvis udlandet kommer med. Så vurderer han, at der er store fremtidsmuligheder i produktet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125