23948sdkhjf

Fra skurvogn til skolebænk

Byggebranchen udvikler sig konstant med nye produkter, nye måder at arbejde på og nye love samt anvisninger. Det stiller store krav til håndværkere. Derfor har STARK, i samarbejde med Tekniske Skoler, etableret STARK Håndværkerskole
På STARK håndværkerskoler kan håndværkere, på kun én dag, holde deres faglige viden og kompetencer opdateret. Det hele foregår i lokalområdet, hvor håndværkerne bor og arbejder.

Et stort behov i byggebranchen blev dækket, da STARK sidste år, i samarbejde med stærke partnere, tog ansvar for efteruddannelse af de danske håndværkere. Og interessen for efteruddannelse igennem STARK Håndværkerskole er stor.

- Vi forventer, at omkring 4000 håndværkere vil sætte sig på skolebænken i STARK Håndværkerskole i sæsonen 2009/10. STARK er dermed Danmarks største udbyder af efteruddannelse til håndværkere i byggebranchen, siger Jan Sørensen, Uddannelseschef hos STARK.

Faglig viden fører til nye arbejdsopgaver

Udviklingen i byggebranchen gør det nødvendigt, at håndværkere løbende holder deres faglige viden og kompetencer opdateret. På STARK Håndværkerskole gennemføres derfor kurser om brug af nye byggematerialer og værktøj, der gør arbejdsdagen mere effektiv for håndværkeren.

- Der er en stor tendens til, at man altid gør, som man plejer at gøre. Men med den udvikling, der er indenfor produkter og måder at bruge dem på i byggebranchen, er der behov for efteruddannelse. Det gavner jo ikke kun mig og min faglige stolthed. Det har også stor værdi for mine kunder, siger tømrermester N. E. Madsen, Herning.

Når håndværkere efteruddanner sig, opstår der samtidig nye muligheder for at skaffe andre arbejdsopgaver, hvorved konkurrenceevnen styrkes.

Stor opbakning og positive evalueringer

Den store interesse for efteruddannelse indikerer i høj grad, at professionelle håndværkere, med passion for deres håndværk, fokuserer på faglig udvikling.

- Jeg har deltaget i stort set alle kurser i min lokale STARK forretning, og jeg har fået rigtig meget ud af det. Jeg sender også mine ansatte på skolebænken. For spørger man f.eks. en lærling, hvad han har lært om skimmelsvamp i skolen, så er det begrænset. Et kursus i skimmelsvamp giver derfor et afgørende billede af, hvad det har af betydning, at man gør sit arbejde rigtigt. Og det kan vi alle lære noget af, tilføjer tømrermester N. E. Madsen, Herning.

Efter hvert kursus evalueres der på deltagernes udbytte. Evalueringerne viser stor tilfredshed blandt kursusdeltagerne - både med det faglige niveau og det, det lærte kan bruges til i det daglige arbejde.

- Hos STARK arbejder vi konstant for de professionelle håndværkeres anerkendelse og for at forbedre vores kunders forretning. De positive tilbagemeldinger, vi modtager, viser tydeligt, at vi med STARK Håndværkerskole gør en forskel i vores kunders hverdag, siger Jan Sørensen, Uddannelseschef hos STARK.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062