23948sdkhjf

Redskabsbærer der kan det hele

MultiOne er navnet på en italiensk redskabsbærer, som er stærkt på vej i Danmark med en ny importør
Solen havde fået mere magt, selvom det var ret usædvanligt med sne i den nordlige del af Toscana en times kørsel i nordøstlig retning fra Bergamo/Milan lufthavnen. Her havde fabrikken MultiOne valgt at vise deres nyeste babyer frem på fabrikken, der reelt er en samlefabrik, omend man selv svejser en del af udstyret sammen.

MultiOne er fremstillet af fabrikken CSF, der er et familieejet firma, drevet af den ældre generation samt datter og svigersøn.

1.100 årligt

Her fremstilles ca. 1.100 enheder af redskabsbærere til forskellige formål, og det gælder selvfølgelig til de mindre og mellemstore opgaver i jorden samt ikke mindst den grønne sektor, bl.a. anlægsgartnere, kirkegårde, og endelig også landbruget, hvor specielt de mere smalle modeller passer ind i staldgangene.

Det er en kendt mand fra maskinbranchen, nemlig den tidligere formand for Maskinleverandørerne, Peter Daugbjerg der i eget regi har taget importen hjem på serien af redskabsbærere.

- Jeg er oprigtigt meget glad for agenturet, fordi den har et stærkt potentiale. Den er solidt bygget, og den har et meget bredt arbejdsfelt. Nogle af modellerne har så meget som 170 muligheder i udstyr til maskinen, og det betyder jo, at den kommunale materielgård, kirkegården eller anlægsgartneren ikke længere behøver at have maskiner stående til den enkelte funktion. Nu kan man nøjes med at have redskaberne og den samme grundmaskine, siger Peter Daugbjerg fra firmaet MultiOne Danmark, som han har kaldt firmaet.

- Der er meget høj kvalitet i både maskine og de redskaber den kører med, og samtidig er der brugt energi på det ergonomiske og ikke mindst designet som er futuristisk og smart og det følger med tiden, siger han videre, mens de små maskiner vises frem på fabrikken.

Seneste skud

GT950 er det seneste skud på stammen af redskabsbærere fra fabrikken. Den er endnu ikke færdig og kunne kun vises frem uden skærme mv. men der findes fotos som det ses, og den vil blive præsenteret på Bauma senere på foråret.

GT950 er en af de større redskabsbærere, som vil kunne præstere en del, hvad enten det er skovl eller skal fungere som en mindre teleskoplæsser. En lang række andre funktioner kan sættes på maskinen til bl.a. snerydning, fejning mv. Maskinen er knækstyret som flere af de øvrige modeller. På denne model sidder man på den forreste maskindel, og motordelen drejer så ud under sædet. Det giver større udsyn, fordi man hele tiden sidder med front mod det man laver med maskinen.

MultiOne maskinerne hed tidligere Jolly, men navnet er blevet ændret i 1999.

- Vi sælger af dem, og det er jo dejligt at de bliver godt modtaget, og designmæssigt samt funktionsmæssigt har vi ifølge vor egen opfattelse ikke rigtigt reelle konkurrenter, selvom der naturligvis findes andre maskiner af typen i markedet, siger Peter Daugbjerg.

Maskinerne - selv de helt små, fås med dieselmotor, men sælges også med benzin. Sidstnævnte er naturligvis billigere men nok ikke så interessant for det danske marked.

Dieselmotormæssigt er alle modeller i tråd med de seneste krav til emissioner og støj mv. Der findes i det omfattende program maskiner og redskaber til stort set alle tænkelige formål.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078