23948sdkhjf

Grønne fingre med vokseværk

Uno Apold startede i 2000 "Grøn Entreprise" - med kun sig selv ved roret. Nu kan virksomheden fejre 10 års jubilæum med 11 ansatte
En mand og hans trillebør. Sådan så billedet bogstaveligt talt ud for 10 år siden, da Uno Apold startede virksomheden "Grøn Entreprise" i Hvidovre.

I dag, 10 år senere, er billedet et helt andet. Virksomheden er ikke bare vokset. Den inkluderer også endnu en indehaver - med en tredje på vej.

Anlægsgartnervirksomheden er en miljøorienteret servicevirksomhed, som fra starten gjorde en dyd ud af kvalitet og "den grønne vinkel."

For den tankegang har Uno Apold bl.a. høstet Hvidovre Kommunes Miljøpris 2005 og skrevet et utal af artikler om haven.

I dag har virksomheden 11 ansatte. Og en bestyrelse i ryggen. Den professionelle udvikling er helt efter Uno Apolds bog.

- Vi har været igennem en proces med at fusionere med andre virksomheder og med at nedsætte en bestyrelse. Vi vil være en virksomhed med respekt fra kunder og kolleger. Og et led i professionaliceringsprocessen var at få en række erhvervsfolk med på råd, siger Uno Apold, der i dag ejer Grøn Entreprise sammen med Lars Hejgaard. En tredje ejer er på vej ind i virksomheden, nemlig anlægsgartneren Brian Mikkelsen.

Grøn Entreprises bestyrelse består af formand Steen Hegnet Knudsen, tidligere direktør og indehaver af Sven Bech A/S, Danmarks ældste anlægsgartnerfirma, Lars Stendal, indehaver af Danadko Automobiler, og Jan Tornfeldt, direktør for Promando (tidligere MatchMaker).

- Det er stærke kræfter, og vi satser stort. Vil vi have fat i de store virksomheder og specielt kommunerne, skal vi rådgives professionelt, siger Uno Apold.

Kloakafdeling hører også med

Grøn Entreprise lægger ikke skjul på, at de sidste par år har været hårde mod branchen. Flere anlægsgartnervirksomheder bukker under for finanskrisen. Specielt dem, der kun satser på ét område.

Grøn Entreprise har lært lektien og har mange jern i ilden. Brian Mikkelsen og Lars Hejgaard har - udover grønne fingre - uddannet sig til kloakmestre. Grøn Entreprise er derfor udvidet med en kloakafdeling.

Udover anlæg og vedligeholdelse af private såvel som virksomheders haveanlæg udfører Grøn Entreprise viceværtopgaver for boligforeninger, gårdlaug, administrationsselskaber og grundejerforeninger. Desuden etablerer man legepladser (Uno Apold er legepladsinspektør).

- Og så rydder vi sne! I denne vinter har vi faktisk overlevet på sneen. Det er hårdt arbejde, men vi arbejder selvfølgelig dér, hvor opgaverne ligger, siger Brian Mikkelsen.

Mange grene

- Vi har arbejdet for at slå os på mange forskellige grene, indenfor vores branche, for ikke at være sårbare. Vi har samlet en skare af loyale, dygtige og effektive medarbejdere og bygget et solidt fundament op til, at markedet vender.

Det er fundamentet, der styrkes nu. Og når krisen er overstået, står vi klar til at fyre det helt store arsenal af sted. Vi vil være blandt de bedste, siger Lars Hejgaard.

Når krisen kradser overlever de kreative. Og Grøn Entreprise er bestemt blandt de opfindsomme. Således har man et spændende projekt på vej - helt udenfor de normale arbejdsområder.

- Vi er på vej med et tilbudssystem, der skal gøre livet lettere for mindre og mellemstore virksomheder som Grøn Entreprise. Vi arbejder på højtryk lige nu, men kan først fortælle mere, når systemet er helt færdigt, siger en hemmelighedsfuld Lars Hejgaard, som er primus motor bag projektet.

Uno: Havde du for 10 år siden forestillet dig at stå, hvor du står i 2010?

- Jeg havde slet ikke drømt om den udvikling. Det er gået så hurtigt. Og nu skal vi ud at lege med de store..

Fakta

2000: Grøn Entreprise etableres af Uno Apold.

2003: PR-pris fra Danske Anlægsgartnere.

2005: Hvidovre Kommunes Miljøpris.

2006: Lars Hejgaard medejer af Grøn Entreprise.

2007: En bestyrelse nedsættes med stærke erhvervsfolk.

2008: Grøn Entreprise åbner kloakafdeling.

2009: Brian Mikkelsen ansættes og skal på sigt være medejer af Grøn Entreprise.

2010: Jubilæum.

Læs mere på www.groenentreprise.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078