23948sdkhjf

Så muligheder i krisen

Byggefirmaet Lund & Staun A/S i Svenstrup syd for Aalborg har man vokset sig ud af krisen
Mens byggebranchen kæmper sig igennem finanskrisen, har de 40 medarbejdere hos Lund & Staun A/S i Svenstrup syd for Aalborg svært ved at bevare pessimismen. Her har man vokset sig ud af krisen. Byggefirmaet har således pr. 10. marts overtaget Tostrup Tømrer- og Snedkerforretning – en 40 år gammel familievirksomhed med fem medarbejdere.

Direktør Henrik Staun forklarer:

- Vi har altid været anderledes, og det betyder, at vi har trofaste kunder. Da vi kunne se tilbagegangen i 2009, valgte vi eksempelvis at beholde vores faste stab på kontoret. De har nemlig hver især et godt netværk, som er til gavn for virksomheden. Desuden har vi plejet vores eksisterende kunder.

Direktør Michael Lund supplerer:

- I stedet for bare at sende folkene hjem, har vi brugt energi på at finde ud af, hvad vi så har kunnet bruge dem til. Det førte til en strategiproces, hvor vi bl.a. har fundet frem til, at vores fokus i fremtiden bliver på energi og service. Gennem ansættelse af en energivejleder ønsker vi at være med helt fremme, når det gælder mindre CO2-udledning og energibesparende foranstaltninger. Efter et omsætningsfald på 20 % i 2009 forventer vi en årlig vækst på 15 % de næste 5 år, og det betyder, at der igen skal ansættes flere medarbejdere.

Selvom Lund & Staun igennem krisen har måttet tilpasse bemandingen, har virksomheden det seneste år også ansat medarbejdere, blandt andet den nævnte energivejleder - og kom i øvrigt ud af 2009 med et overskud, der var større end budgetteret.

Michael Lund og Henrik Staun startede firmaet i 1997 med to mand, i hver sin vogn, og siden da er det kun gået fremad. Oprindeligt beskæftigede de sig udelukkende med tømrer-/snedkerarbejde, men med tiden er der udvidet med en murerafdeling. Virksomheden har privat- og erhvervskunder især i Aalbog-, Nibe- og Støvringområdet, og opgaverne spænder bredt - fra byggeri af nye villaer for privatkunder og forskellige erhvervsbyggerier til opgaver for landbruget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078