23948sdkhjf

Fælles kamp mod DONG

DS Håndværk & Industri støttes af TEKNIQ. De to organisationer søger hjælp hos Konkurrencestyrelsen
De to arbejdsgiverorganisationer på VVS-området går nu sammen i deres kamp mod Dong Energy. DS Håndværk & Industri har anmeldt Dong Energy til Konkurrencestyrelsen og støttes i kritikken af TEKNIQ.

- Vi er enige med DS Håndværk & Industri, når de finder det uacceptabelt, at et statsejet selskab gennem store tilskudsordninger skal tilgodese en udvalgt leverandør på bekostning af hele branchen, oplyser administrerende direktør i TEKNIQ, Niels Jørgen Hansen.

Niels Jørgen Hansen støtter dermed DS Håndværk & Industris formand, Jim Stjerne Hansen.

Helt konkret tilbyder DONG Energy nu deres kunder en rabat på 40.000 kroner, hvis kunderne skrotter deres gamle oliefyr til fordel for en varmepumpe fra Danfoss.

Jim Stjerne Hansen og Niels Jørgen Hansen er begge forargede over, at samarbejdsaftalen mellem DONG Energy og Danfoss stiller andre udbydere og installatører dårligt.

- Det bliver meget svært for mindre leverandører og installatører at byde ind på opgaverne, fortæller formanden for DS Håndværk & Industri.

Ligesom Niels Jørgen Hansen fra TEKNIQ, mener han, at aftalen skævvrider konkurrencen i forhold til de mindre leverandører og installatører.

- Vi vil have sagen undersøgt, og har derfor indbragt den for Konkurrencestyrelsen, siger Jim Stjerne Hansen.

Samtidig undrer Niels Jørgen Hansen fra TEKNIQ sig over, at et statsejet energiselskab som DONG Energy ikke efterlever intensionerne i den aftale, som klima- og energiministeren indgik med energiselskaberne sidste år.

- I TEKNIQ mener vi også, at DONG’s måde at markedsføre energiløsningerne på er vildledende overfor kunderne. DONG vælger at markedsføre sig på den rabat, som de giver kunderne og ikke på den reelle pris. Rabatten siger jo ikke noget om den endelige pris. Den holder selskabet ind til videre skjult for kunderne, siger Niels Jørgen Hansen.

TEKNIQ fortsætter dermed kritikken af DONG’s rabat på varmepumper, som nu fører til en sag i Konkurrencestyrelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126