23948sdkhjf

Uenighed om energikautioner

Ny skrotningsordning har allerede givet ekstra arbejde til installatører rundt om i Danmark
Håndværksrådet og TEKNIQ er dybt uenige om en statslig energikautionsordning for energirenoveringsprojekter i private boliger. Således foreslår Håndværksrådet, at der skal indføres en statslig energikautionsordning for projekter til energirenovering, mens TEKNIQ er imod.

- En sådan ordning vil blot føre til, at staten skal ind og kautionere for de boligejere, der ingen eller kun lidt friværdi har på grund af for stram boligøkonomi, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i TEKNIQ.

- Det vil være en dårlig ide og et helt forkert signal at sende til boligejerne. Samtidig vil det være gift på et i forvejen problematisk boligmarked, mener Niels Jørgen Hansen.

Den administrerende direktør i TEKNIQ glæder sig imidlertid over, at regeringen sammen med Dansk Folkeparti har afsat 400 mio. kroner til den ny skrotningsordning, som trådte i kraft 1. marts.

- Skrotningsordningen er god, fordi den knytter sig til løsningen af et konkret presserende energiproblem, nemlig de ineffektive oliefyr. Samtidig bidrager puljen til at nedsætte tilbagebetalingstiden på energirigtige løsninger, fortæller Niels Jørgen Hansen. Ordningen har allerede givet ekstra arbejde til installatører rundt om i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078