23948sdkhjf

Danskerne shopper hos el-leverandørerne

Danskerne har for alvor fået øjnene op for, at de kan skifte elleverandør. Således har næsten 115.000 danskere skiftet deres elleverandør ud med en anden i første halvår af 2012. Det er næsten lige så mange, som skiftede elleverandør i hele 2011, viser nye tal fra Dansk Energi.
Danskerne shopper i stadig stigende grad mellem de forskellige elleverandører og produkter på elmarkedet. Ser man på husholdninger og mindre erhvervsdrivende (såkaldte skabelonkunder) er andelen af leverandørskift i 2. kvartal 1,7 pct. Samlet set har 3,5 pct. af skabelonkunderne skiftet elleverandør i 1. halvår. Hos de større erhvervsvirksomheder (såkaldt timeregistrerede kunder) er andelen 2,0 pct.

- Vi kan konstatere, at et stigende antal danskere har valgt at skifte elselskab og tendensen er gældende for hele landet. Det viser os, at stadig flere private danskere er blevet mere opmærksomme på, hvordan de kan tilpasse deres elforbrug med netop den leverandør og det produkt, som de ønsker, siger Torben Møller Pedersen, afdelingschef i Dansk Energi.

Andelen af det samlede strømforbrug for de kunder der har skiftet elleverandør i 2. kvartal svarer til 1,7 pct. af Danmarks samlede elforbrug. For 1. halvår 2012 er det skiftede strømforbrug 7,9 pct. af hele Danmarks samlede forbrug.

Skifter produkt

En række kunder har valgt at blive hos den samme elleverandør, men er skiftet til et andet produkt end deres standardprodukt. I 2. kvartal 2012 var der knap 10.000 skabelonkunder, der skiftede til et andet produkt, hvilket svarer til 0,3 pct. af alle husholdninger og mindre erhvervsdrivende.

Selv om de produkter, som den enkelte forbruger kan vælge imellem er stort set ens over hele landet, så er der alligevel regionale forskelle i antallet af leverandørskift.

- Vores statistik viser os, at blandt de private husholdninger og mindre erhvervsdrivende, er det Fyn og Ærø i 1. halvår 2012, der har den største andel af elkunder der har skiftet elleverandør, mens den mindste andel findes i Sydsjælland og på Bornholm, siger Torben Møller Pedersen.

Blandt de større kunder, der primært omfatter erhvervskunder, er det København og Nordsjælland, der topper listen i 1. halvår 2012. Omkring 14,8 pct. af de store elkunder i København og Nordsjælland har skiftet elleverandør, mens tallet for Sydsjælland og Bornholm er omkring 2,7 pct.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.262