23948sdkhjf

Stor variation i boligpriser

Boligpriser varierer op til 21.000 kr. pr. kvadratmeter mellem kommunens sogne
Forskellen på at købe hus inden for kommunegrænsen er helt op til 21.000 kr. pr. kvm eller over 500 pct. mellem det dyreste og billigste sogn. Især jyske boligkøbere skal se sig for, når de vælger det nye hus. Det viser en opgørelse fra boligsiden.dk.

Forskellen på huspriserne i de danske kommuner kan være enorme. I visse tilfælde skal man have to, tre eller endda helt op til fem gange så mange penge op af lommen for at købe ét hus frem for et andet – og det inden for samme kommune. En ny opgørelse over alle hushandler i 2011 fra boligsiden.dk viser, at salgsprisen kan variere med over 500 pct. mellem sognene inden for én og samme kommune.

I sin opgørelse har boligsiden.dk analyseret forskellen på huspriserne mellem de billigste og dyreste sogne i samtlige 98 kommuner, og Hjørring topper suverænt listen.

Størst forskel i Hjørring

- Ofte kan man finde statistikker om besparelser ved at flytte mellem kommuner. Besparelserne skal dog sammenholdes med andre forhold, som ændrer sig ved at flytte kommune – udgift til institutionspladser, skoleskifte, ventetider osv.

Ved at tage udgangspunkt i boligmarkedet i sognene inden for den enkelte kommune, er det nemmere at få øje på de reelle besparelser, forklarer Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk og fortsætter:

- Vi ser den største forskel i Hjørring Kommune; her koster husene i gennemsnit 4.035 kr. pr. kvadratmeter i det billigste sogn, mens man skal betale knap 21.000 kroner i det dyreste. Det svarer til en forskel på 520 pct..

På andenpladsen følger Assens, hvor prisforskellen er knap 25.000 kr. eller godt og vel 350 pct. mellem billigste og dyreste sogn.

Boligsidens opgørelse viser endvidere, at det især er de jyske huskøbere, der skal se sig godt for. Ud af de 30 kommuner, hvor forskellen er størst, finder man 27 ud af de 42 jyske kommuner.

Omvendt er forskellen mindst på Sjælland. Ud af de 40 kommuner med laveste prisforskel mellem billigste og dyreste sogn er 32 sjællandske.

Der er 98 kommuner og 2.225 sogne i Danmark.

tøtte

Læs mere on analysen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081