23948sdkhjf

Skovlproducent opruster på salg og teknik

Koncernledelsen bag den jyske virksomhed Viby Attachment A/S sætter nu alle sejl til for yderligere at positionere sig på markedet
Viby Attachment A/S, der producerer skovle til entreprenørbranchen, landbrug og industri, fik ved indgangen til 2014 nye ejere. Det var koncernledelsen bag firmaet EBCO A/S, der købte virksomheden. Viby Attachment A/S, der også i branchen er kendt som Viby Jern, havde i tre år været ejet af East Metal i Esbjerg.

- Vi har nu været ejer af virksomheden i godt et år. Den økonomiske krises skygge er ved at være ovre og vi mærker en pæn fremgang i salget. Vi ser derfor lyst på fremtiden, fortæller Kim Jensen, der repræsenterer koncernledelsen. Han tilføjer:

Ny sælger og ny svejserobot
- Vores optimisme har bl.a. resulteret i, at vi her per 1. maj har udvidet salgsstyrken med Per Kristensen. Per kommer fra et job, hvor han var vant til at sælge specialdesignede produkter.
- På det tekniske område udvider vi også. Vi har bl.a. investeret i en helt ny svejserobot samt en ny CNC- styret arbejdsstation, så vores store moderne produktionsenhed er også gearet til at levere til VIBY Attachment A/S.

Ligeledes har vi opgraderet vores designafdeling. Det er her vores skovle udformes i detaljer, så de akkurat passer til de specifikke maskiner og job, de bliver bygget til. Vi har udvidet med yderligere en 3D tegner. 3D tegningerne bliver brugt i produktionen, men også i forbindelse med den omfattende kvalitetskontrol som Viby Attachments skovle kommer igennem.

- I koncernledelsen arbejder vi også på en spændende udviklingsplan for eksportmarkedet. 30-40 procent af vores produktion går til eksport til hhv. England, Sverige og Norge. Det er en andel, vi håber at forøge i de kommende år.

Hæger om kvalitet
- Vi sætter stor pris på det gode brand og ry vi har i branchen. Det hæger vi om. Noget af det skyldtes i høj grad vores mange mærkninger og certificeringer, tilføjer Kim Jensen.
- Vi er blandt andet godkendt af den svenske stålproducent SSAB, der er verdens største producent af højstyrkestål, til at mærke vores skovle med mærket ”Hardox in my body”. Det vil sige, at vi er certificeret ”Hardox in my body” partner, hvilket er en stor proces, vi har været igennem. Certificeringen er en naturlig proces via vores gode samarbejde med SSAB.

- Med vores nye oprustning på både det salgsmæssige og det tekniske, er vi gearet til fortsat at være at finde blandt eliten af producenter af skovle til både entreprenør-, landbrug- og industrisektoren, siger Kim Jensen.

Viby Attachment A/S
• Viby Jern blev etableret som en traditionel smedevirksomhed på Kongevej i Viby i garagen hos smedemester V.R. Rasmussen i 1943.
• Sønnen Kaj Dam-Rasmussen overtog ledelsen af virksomheden efter sin far og Viby Jern var frem til 2011 en ejerledet virksomhed.
• I 2009 blev der indledt et samarbejde med East Metal i Esbjerg, der havde etableret en maskinfabrik i Letland, som overtog en stor del af produktionen af skovlene.
• I 2014 blev virksomheden videresolgt til ejerne af EBCO A/S i Lynge på Sjælland, der bl.a. serieproducerer skovle til entreprenørmaskiner. Samarbejdet giver de to virksomheder en god synenergieffekt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125