23948sdkhjf

Entreprenør tager ansvaret for brokollaps på sine skuldre

CG Jensens direktør vil lære af de fejl, som - midt under støbningen - førte til et delvist kollaps på en bro over Helsingørmotorvejen i september 2014.
CG Jensen påtager sig ansvaret for, at en bro under støbningen kollapsede på Helsingørmotorvejen sidste september.

Udmeldeingen kommer fra entreprenørens administrerende direktør, Michael S. Larsen, i forbindelse med offentliggørelsen af en ekspertgruppes undersøgelse af brokollapset.

- Uanset hvad der måtte ligge heri af mere juridiske implikationer, er det mest afgørende for os atter at slå fast, at broer aldrig må kollapse i CG Jensen’s regi! Vi påtager os af samme grund - uden tøven - det fulde moralske ansvar for hændelsen og er stadig lykkelige for, at hverken trafikanter eller ansatte kom noget til, siger Michael S. Larsen og fortsætter:

- CG Jensen besidder fremdeles nogle af landets største kompetencer på brobygnings-området og har bygget mere end 100 broer i Danmark. Derfor vil vi selvfølgelig også nu nærstudere rapporten for - ligesom de øvrige implicerede – at drage lære af episoden. Det er professionelt helt afgørende for os, og i det lys er vi rigtig glade for ekspertgruppens arbejde. Når en af de mest ´kontrolmandsopdækkede´ broer i kongeriget kan kollapse under udførelsen, så er der noget galt fat, og de aktier vi naturligvis som entreprenør har i denne sag, vil ikke blive ignoreret.

Ifølge CG Jensen-direktøren peger ekspert-rapporten på, at anlægsprocessen bestemt ikke var optimal. For mange aktører, haltende samarbejde, udskiftninger af centrale nøglepersoner med mere bliver fremhævet sammen med et skævt kontrol- og evalueringsmæssigt fokus i alle lejre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109