23948sdkhjf

Forlig: Irsk metrofirma skal betale 8 millioner

Der er fortsat problemer med lønnen på den københavnske metros byggepladser. Det irske mandkabsbureau ICDS har nu indgået to forlig om at betale i alt otte mio. kr. i bod og efterbetaling til byggearbejdere og deres fagforening.
Silas Grage fra 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København er glad forliget med ICDS, som betyder, at de ansatte kan få de penge for tillæg og overarbejde, de skulle have haft. Det skriver Fagbladet 3F.

- Firmaet har ikke fulgt reglerne, som de skulle, når folk arbejdede aften og nat. Og de har ikke fulgt reglerne for overarbejde, selvom folk ofte har arbejdet 55 timer om ugen. Derfor skal de efterbetale otte millioner, siger Silas Grage fra 3F Bygge, Jord og Miljø.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagerne fra direktøren i ICDS, Tom McHugh. Han har dog tidligere udtalt, at problemerne med aflønningen skyldtes, at reglerne var uklare, og at han var glad for at forhandle om en løsning på problemerne.

3F har har godt 50 medlemmer i ICDS. Nu forestår arbejdet med at få kontakt til dem og fordele pengene.

- Nu skal vi have fordelt pengene. Så der venter et større arbejde med at få fat i folk og finde ud af, hvor meget de skal have hver især, siger Silas Grage.

ICDS var sidste år i medierne, da Rødovre Lokal Nyt og TV2 afslørede, hvordan udenlandske arbejdere levede under kritisable forhold i en nedlagt kontorbygning.
Læs mere om: ICDS
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19