23948sdkhjf

Chefen ved ikke, hvornår han selv vil holde op

Selv om de dagligt træffer strategiske og langtrækkende beslutninger, så har lederne på de danske virksomheder ikke selv en plan for, hvornår de vil holde op med at arbejde. Heller ikke selv om de er over 60.
Ifølge en undersøgelse, som ledernes organisation har fået gennemført, har 34 procent af lederne i aldersgruppen 60 år og derover ikke overvejet, hvornår de vil trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.

To ud af tre blandt de ældste ledere er dog i gang med planlægningen af, hvornår de vil skrotte vækkeuret og sige farvel til den månedlige lønoverførsel fra arbejdspladsen.

Ikke overraskende er andelen, som endnu ikke har planlagt tilbagetrækningstidspunktet, større blandt ledere under 60 år. Og i gruppen af ledere mellem 50 og 54 år ved halvdelen ikke, hvornår de forlader joblivet.

- Selvom vi de senere år har kunnet konstatere, at arbejdslivet fortsætter til en stadig højere alder, er det alligevel overraskende, at en så stor andel, som 34 procent af de ældre ledere, fortsat ikke har lagt planer for, hvornår de vil trække sig tilbage, siger analysechef hos Lederne Kim Møller Laursen.

- Mange ledere på 60 eller 65 år opfatter ikke selv som færdige med at arbejde. De føler fortsat, at de har masser at bidrage med. Og på et arbejdsmarked, hvor ekspertise og erfaring er efterspurgt, og hvor ledigheden blandt ledere ligger helt nede på to procent, er det alt i alt en glædelig udvikling, mener Kim Møller Laursen.

Vil stoppe, når der er mellem 65 og 69
Blandt de ledere over 60 år, som allerede har en masterplan for tilbagetrækningen liggende i skrivebordskuffen, vil hovedparten, 68 procent, sige farvel og tak, når de er mellem 65 og 69 år. Kun otte procent har først planlagt at forlade arbejdsmarkedet i en alder af 70 år eller derover.

Undersøgelsen omfatter ledere i arbejde og dermed ikke personer på 60 år og derover, som allerede har trukket stikket fra joblivet.

Undersøgelsen om lederes tilbagetrækningsplaner er baseret på svar fra 1.168 ledere og gennemført i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Den offentliggøres i sin helhed i november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078