23948sdkhjf

Ledelse er hårdt arbejde og viljen til at sætte drømmeholdet.

Som leder må du have mod til at stille dig i forreste linje, udpege en retning og sige: ”Følg mig”. Sådan skriver kongehusets ceremonimester Kim Kristensen i sin nye bog om ledelse.
Har du tid i de sidste dage af efterårsferien, og har du allerede nået at læse " Gør kunden god igen " som vi beskrev sidste fredag, er her endnu et oplagt forslag til nyttig ferielæsning. En bog om, hvordan lederen skal vise mod og være klar til at udstikke en retning.

”Følg mig” er en bog om ledelse, skrevet af kongehusets ceremonimester Kim Kristensen, baseret på hans erfaringer med at føre soldater i krig.

I november 2007 måtte Kim Kristensen tage en af de sværeste beslutninger i sit liv. Han var dengang chef for den danske bataljon i Helmand-provinsen i Afghanistan og havde ansvar for over 1000 soldater, der hver eneste dag var i hårde kampe mod Taleban.

Han havde fået forstærkning i form af flere kampvogne hjemmefra, og nu skulle Kim Kristensen beslutte, om de i alt 63 tons tunge kampvogne skulle passere en bro, hvor der var store fare for, at kampvognene ville få broen til at kollapse. Skete det, ville konsekvenserne være fatale. Som chef for hele styrken måtte Kim Kristensen tage et valg.

Du skal selv gå forrest
Det er situationer som denne, hvor beslutninger bogstavelig talt har været et spørgsmål om liv eller død, der har givet stof til Kim Kristensens bog FØLG MIG, der udkom den 29. september.

Om forfatteren:
Kim Kristensen (født 1964) er kongehusets ceremonimester.

Han har tidligere været adjudant for Hendes Majestæt Dronningen og ledet militære operationer i Kroatien 1995 og Kosovo 2005. I 2007 blev han udnævnt til oberst og chef for den danske krigsindsats i Afghanistan.

Kim Kristensen blev i 2009 kåret til Årets Leder af Ledernes Hovedorganisation, og han holder foredrag om ledelse rundt om i verden.

Eksemplets magt er stærkt og tydeligt, mener Kim Kristensen, og det står klart, når man læser hans bog, der er fyldt med eksempler fra tiden som oberst og chef i Afghanistan samt militær chef i Kroatien og Kosovo, hvor han under alle de vanskeligste operationer selv har været ved de forrest indsatte styrker og vist vejen for sine soldater.

”Du skal lede fra fronten. Du skal selv gå forrest. Det skaber tillid og troværdighed blandt medarbejderne, at de ved, at du nok skal være der. Ikke kun når skåltalerne holdes, men også når det gør allermest ondt,” siger Kim Kristensen.


Med baggrund i egne erfaringer giver han samtidig en række effektive redskaber til at skabe en unik strategi med konstant fokus på hård træning samt viljen til at sætte drømmeholdet.
”Det er fundamentet for ledelse i verdensklasse,” siger Kim Kristensen.

Bogen er samtidig et opgør med Rambo-ledelse, for Kim Kristensen mener, at man skal vise enorm omsorg over for sine medarbejdere.

”Det er dem, der i sidste ende skal skabe resultaterne, og først når de mærker din omsorg, er de parate til at følge dig gennem ild og vand,” siger han.

FAKTA OM BOGEN:

Forfatter: Kim Kristensen
Udgivelse: 29. september
Forlag: Politikens Forlag
Omfang: 176 sider
Vejledende pris: 250 kr.

Læs mere om: bog
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111