23948sdkhjf

Sikkerhed på byggepladsen starter inden du giver tilbud

Planlæg og prissæt sikkerhedsforanstaltningerne og få bygherren til at leve op til ansvaret, skriver Mester Tidende
"Byggebranchen er en af de farligste brancher at arbejde i. Det er den bl.a. fordi der ofte arbejdes i højden, med tunge maskiner eller med tunge byggematerialer. Og fordi et byggeri er en proces, hvor byggepladsen hele tiden ændrer sig.

Men byggebranchen er også farlig, fordi sikkerhedsreglerne ofte overskrides.
Der tages mange chancer. Alt for mange. Og kombinationen af pressede leveringstider med dagbøder i horisonten og lange arbejdsdage betyder, at det ofte kan blive fatalt at tage chancen og lige undlade at opsætte rækværket eller få stilladset sat op efter reglerne".

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Mester Tidende

Ingen undskyldning
"Det er naturligvis – alt andet lige – farligere at arbejde på en byggeplads end sidde på en kontorstol og udstikke sikkerhedsregler. På kontorstolen er det farligste der kan ske vel at skære sig på et stykke papir eller vælte kaffekoppen.

Når det er sagt, så er der INGEN undskyldning for ikke at opfylde sikkerhedsreglerne. Ingen mester eller svend i dette land ønsker at blive slået til sprællemænd, fordi man har sparet et par kroner ved ikke at opfylde sikkerhedsreglerne eller fordi man lige havde for travlt den dag ulykken indtræffer.
Derfor er der INGEN vej udenom. Sikkerhedsreglerne SKAL overholdes", understreger chefredaktøren.

Planlægning er vejen frem
"Det allerbedste er faktisk, at man allerede før opgaven skal løses sørger for at planlægge byggeprocessen og tænker sikkerhedsforholdene ind i projektet. Og du kan roligt sætte pris på den ydelse over for bygherren.

Har du mistænke om, at bygherren vælger at entrere med et firma, som ikke har styr på sikkerheden, så fortæl ham det så hurtigt som muligt.
Det lyder let, men det er det naturligvis ikke. Men hvis du ikke gør noget, så risikerer du at ødelægge dit eget eller dine medarbejderes liv og helbred", fastslår chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Mester Tidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078