23948sdkhjf

Håndværker-smiley med dobbelt virkning

Nyt klistermærke skal signalere, at virksomheder i Mariagerfjord tager ansvar for fremtidens arbejdskraft. Unge skal samtidig lettere kunne spotte virksomheder, der tager elever og lærlinge.
Især inden for håndværksområdet frygter man i Mariagerfjord, at der på sigt bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Derfor har Mariagerfjord Erhvervsråd i samarbejde med Mariagerfjord Kommune, været i dialog med områdets virksomheder om, hvordan man i fællesskab synliggør de lære- og elevpladser, der allerede eksisterer, hvordan man skaber flere pladser, samt hvordan man tiltrækker de unge, så virksomhederne kan få lære- og elevpladserne besat.

Et klistermærke, der signalerer, at virksomhederne tager ansvar for fremtidens arbejdskraft, ved at tage enten elever eller lærlinge ind, er et resultat af samarbejdet.

Særligt Jørn Kristensen fra Brdr. Nielsen, der er forretningsudvalgsmedlem i erhvervsrådet, lagde begejstring i ideen. Han var derfor også blandt de få, der fik udkastet til mærket at se, inden det gik i trykken.

- Klistermærket signalerer at virksomheden tager ansvar. Derudover er der en meget praktisk gevinst ved, at de unge mennesker, der ser mærket, bliver gjort opmærksomme på, at man netop i denne virksomhed generelt tager lærlinge eller elever ind, udtaler Erhvervsdirektør Torben Ladefoged.

Klistermærkerne er gratis for virksomhederne i Mariagerfjord at rekvirere, og man kan bestille så mange man ønsker, via www.mfer.dk . Det eneste krav det sætter til virksomheden er altså, at man generelt tager et ansvar for fremtidens arbejdskraft, og at man enten netop har haft, har intentioner om at få, eller på nuværende tidspunkt faktisk har en lærling eller elev ansat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125