23948sdkhjf

Toiletdøren åbner først, når du har vasket hænder

Htx-elever har opfundet en toiletdør, der ikke åbner, før man har desinficeret sin hænder. Opfindelsen har netop vundet DM i Teknologi.
Fire elever fra EUC i Aabenraa har netop vundet DM i Teknologi for elever fra det tekniske gymnasium med deres bud på, hvordan man løser problemet med dårlig håndhygiejne på landets sygehuse.

Htx-eleverne Andreas Harmuth. Jesper Thaysen Henriksen, Oliver Elgaard Gellett og Philip Brodersen Hansen har opfundet en særlig toiletdør, der først åbner, når man har desinficeret sine hænder.

”Opgaven er løst formidabelt. I er kommet med en løsning af et aktuelt samfundsproblem omkring manglende håndhygiejne. Der er stærke tal og en stærk analyse bag jeres produkt, og opgaven har en høj samfundsmæssig værdi. Og så har I tilmed vist et fint samarbejde”, sagde dommer Per Weiss, der er direktør i PMW Engineering, ved tirsdagens finale i DM i Teknologi og Erhvervscase i Industriens Hus.

DM i Teknologi og Erhvervscase er en konkurrence i geniale opfindelser og gode forretningsidéer for elever fra teknisk gymnasium og handelsgymnasiet. I alt 10 hold fra hele landet deltog.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079