23948sdkhjf

Alternativ finansiering bliver billigere og billigere

Mens det kniber med finansiering via bankerne kan danske virksomheder få stadigt billigere lån via andre kanaler.
Mens virksomheder igen har det svært med at få lån via de traditionelle kanaler.

Sidste år måtte særligt de små og mellemstore virksomheder gå tomhændet hjem fra banken, når de søgte finansiering af vækst og udvikling.

Men en del af erhvervslivet kan stadigt få lån - og endda til en stadigt lavere rente, når de finansierer væksten via Realkredit.

Virksomheden med fast ejendom, der ikke er maksimalt belånt, kunne i oktober optage lån i realkreditinstitutterne til en gennemsnitlig rente inkl. bidrag på 1,8 pct., viser nye tal fra Danmarks Nationalbank.

”Dansk realkredit gør det muligt for danske virksomheder at optage billige lån med pant i fast ejendom. Det giver virksomhederne en fordel, når de skal konkurrere med andre europæiske virksomheder om, hvem der kan levere et produkt til den bedste pris,” forklarer Ane Arnth Jensen, direktør for Realkreditrådet.

Virksomhederne kunne i oktober optage lån med rentebinding på op til et år til en gennemsnitlig rente inkl. bidrag på 1,0 pct. Den effektive rente inkl. bidrag for lån med en rentebinding på mellem et og fem år var på 2,6 pct., mens virksomhederne skulle betale 3,2 pct. i rente inkl. bidrag, hvis de valgte at optage et fastforrentet realkreditlån.

”Fleksibiliteten i det danske realkreditsystem betyder, at virksomheder har mulighed for at optage præcis det lån, som passer bedst til dens situation. Og skulle situationen ændre sig, er der altid mulighed for at omlægge lånet igen senere hen,” slutter Ane Arnth Jensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147