23948sdkhjf

Midtjysk jordentreprenør med fornuftig ordrebog

Stabilitet er nøgleordet hos Gustav H. Christensen A/S i Herning
Ordrebogen er pænt fyldt frem til sommer, men dog ikke mere, end der fortsat er kapacitet til at byde på kendte opgaver, der bliver udbudt i begyndelsen af det ny år.

Direktør Lars Kristensen hos den midtjyske jordentreprenør Gustav H. Christensen A/S, Herning, ser fortrøstningsfuld på den nærmeste fremtid, selv om der er udsigt til, at både staten og kommuner skærer i anlægsbudgetterne.

”I en forretning som vores er vi meget afhængige af det offentlige, men selv om vi jo også ser meldingerne om, at der skal spares på de offentlige investeringer, ser det fornuftigt ud i øjeblikket. Vi har ordrer til 60-70 procent af vores kapacitet frem til sommer, og det er længe siden, at ordrebogen har været så fyldt et halvt år frem. Men der er plads til, at vi med det nuværende mandskab kan byde på opgaver, som vi ved Herning og Ikast-Brande kommuner har på vej inden længe”, siger Lars Kristensen.

Stabil forretning

Gustav H. Christensen A/S har netop offentliggjort årsrapporten for regnskabsåret 2014-15 med et resultat på godt to mio. kroner. Det er tredje år i træk med et resultat i den størrelsesorden.

”Det er vel udtryk for, at vi holder en stabil forretning. Forklaringen? Vi holder os til opgaver, hvor vi har vores ekspertise, og så kender vi markedspriserne og ved, at vi skal operere med små marginer. Der er lav indtjening på de enkelte opgaver, så man skal være dygtig til at tænke på omkostningerne”, siger Lars Kristensen.

Opgaver med kød på

Han understreger, at stabiliteten også skal findes i, at virksomheden de seneste år har haft en række store opgaver ”med kød på”, som direktøren kalder det, blandt andet byggepladsforberedelse på sygehusbyggerierne i Gødstrup og derefter Viborg og en større opgave i forbindelse med Silkeborg-motorvejen - alle opgaver inden for virksomhedens kerneland i det midt- og vestjyske.

”Desuden har vi en fem års vedligeholdelseskontrakt med Vejdirektoratet på asfaltområdet. Det giver et jævnt forløb og konstant beskæftigelse til en række af vores medarbejdere”, siger Lars Kristensen.

En af virksomhedens nyeste kompetencer er rensning af forurenet jord, et område som der er voksende efterspørgsel på, og som matcher kerneaktiviteterne.

Gustav H. Christensen A/S

[row]
Mio. kroner
2013/14 2014/15
Bruttofortjeneste 5,7 6,0
Resultat af primær drift 2,8 2,9
Årets resultat 1,8 2,1
Egenkapital 18,5 20,5
Afkastningsgrad 4,2 3,9
Antal ansatte 60 62

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219